'Devlet okulunda 2 bin lira kayıt parası istediler'

Kızını okula yazdırmak isteyen veliden 2 bin lira kayıt parası istendiği iddia edildi.

'Devlet okulunda 2 bin lira kayıt parası istediler'

Bağcılar’da, kızını okula yazdırmak isteyen İhsan Yıldızbaş, kendisinden 2 bin lira kayıt parası talep edildiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bu yöndeki şikayetini dikkate almadığını söyleyen Yıldızbaş, 'Yapacak birşey yok' diye kendisini geri çevirdiklerini belirtti.

İddiaya göre, İlhan Yıldızbaş, kızının kaydını yaptırmak için Hayrettin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gitti. Yıldızbaş’ın iddiasına göre kayıt için kendisinden 2 bin lira istendi. Puanın yüksek olmasına rağmen kızının kaydını yaptıramadığını anlatan baba Yıldızbaş, “Kızımı kaydettirmek için okula gittim. Kızımın 86 puanı var, takdir aldı. Kayıt yaptırmak için başvuruda bulundum ancak benden 2 bin lira istediler. Puanları kızımınkinden daha düşük olanların para karşılığında kayıt yaptırdığını duydum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim yapacak bir şeyleri olmadığını söylediler.” dedi.

Yetkilerden yardım isteyen baba Yıldızbaş, “Hani kayıt parası yoktu? Benim çocuğum ne olacak? 3 gündür okula gidip geliyorum, yapacak bir şeyim kalmadı. Çocuğumu okutamayacak mıyım? Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdim ama işleme dahi konulmadı.” diye konuştu.

Okul yetkilileri ise ön kayıtların Ağustos ayında başladığını ve 4. sınıf karne puanına göre sıralama yapıldığını ifade etti. Kayıt parası talebinin söz konusu olmadığını ifade eden yetkililer, okullarında böyle bir durumun yaşanmadığını iddia etti.

CHA
<< Önceki Haber 'Devlet okulunda 2 bin lira kayıt parası istediler' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER