Başarılı okulların peşine düştüklerinden IŞİD okulunu görmemişler!

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde IŞİD’in bir "okulu" bulunduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın IŞİD demeye dili varmadı

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde IŞİD’in bir "okulu" bulunduğu ortaya çıktı.  35 IŞİD mensubu hakkında düzenlenen iddianamede 'sübyan okulu' adı altında çocuklara verilen skandal dersler ve ellerinde Kalaşnikof bulunan küçücük çocukların fotoğrafları da dosyaya girdi...

IŞİD İstanbul'da 'Okul' Açmış: Elinde Kalaşnikof Olan Çocuk Fotoğrafları İddianamede


IŞİD’e yönelik İstanbul başsavcılığı tarafından 28’i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, IŞİD’in İstanbul’daki bir "okulu" da yer aldı.
Buna göre Sultanbeyli ilçesindeki okulda bulunan ders notlarında 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi milli bayramları kutlayanların ‘kafir’ olacağı savunuluyor...

Buna göre Sultanbeyli ilçesindeki okulda bulunan ders notlarında 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi milli bayramları kutlayanların ‘kafir’ olacağı savunuluyor...

Notta, ‘Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının, devlet mahkemelerinin, askerliğin, partilerin ve bayramların reddedilmesi gerektiği’ belirtiliyor.

Örgüt, okulda çocukların eline Kalaşnikof verip fotoğraf da çektirmiş.


Aynı iddianamede daha önce de tutuklu bir IŞİD'linin Meclis ve AKP’nin Ankara il başkanlığında keşif yaptığı belirtilmişti.
İstanbul'daki operasyonda tutuklanan 28 şüpheliden biri olan Selim S.nin Meclis bahçesindeki fotoğrafları iddianameye girmişti. 

Şüphelinin aynı günün akşamında İstanbul'a uçakla döndüğü belirtilen iddianamede, yine şüphelinin Zeynebiye Camii çevresinde ve Zeynebiye Kültürevi'nde de keşif yaptığı belirtilmişti. 

İddianamede, aralarında Selim S.'nin de bulunduğu 6 şüpheli hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken tüm şüpheliler hakkında ayrıca 'Terör örgütü üyeliği' suçundan da 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. 

 Başsavcılığın onayladığı iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
<< Önceki Haber Başarılı okulların peşine düştüklerinden IŞİD... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER