Devekuşu çiftliğine kaçak göçmen operasyonu düzenlendi


İzmir'in Çeşme ilçesinde bir devekuşu çiftliğine düzenlenen operasyonda, 14 kaçak göçmen ve 4 göçmen kaçakçılığı zanlısı yakalandı.

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Grup Amirliği tarafından yürütülen projeli çalışma kapsamında düzenlenen operasyonda S.S. (32), H.A. (44), Suriye uyruklu C.H. (28), H.E. (21) isimli zanlılarla Suriye uyruklu 14 kaçak göçmen yakalandı. S.S. isimli şahsın üzerinde 1 adet 7,65 mm. tabanca ve 4 adet fişek ele geçirildi. Zanlılardan S.S., H.A., C.H. ve H.E. savcılık tarafından serbest bırakıldı, cezaevi firarisi olarak aranan H.A. ise tutuklandı.

Öte yandan aynı kapsamda düzenlenen dört operasyon sonucu, toplam 61 kaçak göçmen ve 9 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerden üçü, mahkeme tarafından tutuklandı. Geçen hafta yapılan eşzamanlı operasyonlarda Urla ilçesinde sekiz ve İzmir il merkezinde beş adreste arama yapıldı, İ.B. (23), U.E. (26), A.Y. (36), A.Ç. (36), D.B. (42), C.N.Y. (26), G.B. (34), F.K. (33), M.E. (26), Ş.H. (26), R.A. (54), O.B. (38), K.K. (47) ve Suriye uyruklu N.T. (32) yakalandı. Zanlılarla birlikte 1 adet şişme bot ve 1 adet tekne motoru ele geçirildi. Şüphelilerden İ.B., D.B., F.K. ve O.B. mahkeme tarafından tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Devekuşu çiftliğine kaçak göçmen operasyonu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER