Deutsche Post, yeni yıla yeni mektup fiyatlarıyla giriyor


İnternet, e-mail ve sosyal ağların yanı sıra Whatsapp, Threema ve Telegram gibi mesajlaşma hizmetlerinin halk arasında kullanımının yaygınlaşması, geleneksel mektup göndermeyi tehdit etmeye devam ediyor.

Bu gelişmelere karşı harekete geçen Alman Posta İşletmesi (Deutsche Post AG), 1 Aralık 2016'dan itibaren ulusal ve uluslararası mektup fiyatlarının artırılması için Federal Şebeke Ajansı'nın onayını aldı. Geçtiğimiz günlerde yeni fiyatlar ilgili yazılı açıklama yapan Deutsche Post, yeni yıldan itibaren 20 grama kadar olan standart mektup fiyatını 62 Cent'ten 70 Cent'e yükselteceğini duyurdu.

Ayrıca, bir kiloya kadar olan büyük mektupların (Maxibrief) fiyatı ise 2,40 Euro'dan 2,60 Euro'ya yükselecek. Ancak posta kartı, 50 grama kadar olan küçük mektup (Kompaktbrief) ve 500 grama kadar olan büyük mektupların (Großbrief) fiyatları ise 2018 yılına kadar değişmeyecek. Daha önce 2,15 Euro olan gönderi takip parası ise önümüzdeki sene 2,5 Euro olacak. Bunun dışında Almanya'dan yurt dışına gönderilecek standart mektup ve posta kartlarının fiyatları 2016 yılından itibaren 80 Cent'ten 90 Cent'e yükselecek. 500 grama kadar olan yurt dışı büyük mektuplarının (Großbrief) fiyatı da 3,45 Euro'dan 3,70 Euro'ya artırılacak.

Yurt dışına gönderilecek diğer mektup çeşitlerinde de ise 2018 yılına kadar fiyatlar artırılmayacak. 10 yıla yakın fiyatları sabit tutan posta şirketi, en son aldığı adımla dördünce kez art arda fiyatları artırmış oldu. Federal Şebeke Ajansı Başkanı Jochen Homann, aldıkları kararla posta şirketi için dijital rekabetin zorluklarını ortadan kaldırmak için koşullar oluşturduklarını ve tüm tüketicilere verilecek hizmet için uygun fiyatları sunduklarını bildirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Deutsche Post, yeni yıla yeni mektup fiyatlarıyla giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER