Destici: Şehit annesine hakaret edenler bu dünyanın en şerefsiz insanlarıdır


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretten sonra konuşan Destici, şehidin annesi Emine Güzel'e yönelik tepkilere sert tepki göstererek, "Şehit annesine, şehit babalarına, şehit ailelerine hakaret edenler bu dünyanın en alçak insanlarıdır, en şerefsiz insanlarıdır. Şehit annelerinin feryadına hakaretle karşılık vermek büyük edepsizlik, ahlaksızlık ve terbiyesizliktir." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tunceli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in (39) Ankara'daki evine taziye ziyaretine geldi. Keçiören Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırına gelerek şehidin babası Yılmaz Güzel ve anne Emine Güzel'e başsağlığı dileyen Destici, burada Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

ANNENİN FERYADINI ANLAMAK LAZIM

Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Destici, sözlerine Bitlis Tatvan'da PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak başladı. Destici, "Can kaybı olmaması tesellimiz ama bu hadiselerin hala ülkemizde yaşanıyor olması kabul edilebilir bir şey değildir. Burada hem anne hem babayı dinledik. Dertlendiler. Evlat acısı tahammül edilemez bir şeydir. Annenin feryadını anlamak lazım. Annenin sesine kulak vermek lazım. Annenin o haykırışını içten gelen duygularını yok saymamak lazım ya da başka yerlere çekmemek lazım." diye konuştu.

ŞEHİT ANNELERİNİN FERYADINA HAKARETLE KARŞILIK VERMEK BÜYÜK EDEPSİZLİK, AHLAKSIZLIK VE TERBİYESİZLİKTİR

'Şehit Binbaşı Güzel'in annesi Emine Güzel'in feryadı oldu. Sosyal medyadan kendisine tepki gösterildi, nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Destici, şu ifadeleri kullandı: "Şehit annesine, şehit babalarına, şehit ailelerine hakaret edenler bu dünyanın en alçak insanlarıdır, en şerefsiz insanlarıdır. Şehit annelerinin feryadına hakaretle karşılık vermek büyük edepsizlik, ahlaksızlık ve terbiyesizliktir. Şehit ailelerinin feryadına kulak vermek gerekir. Onlar niye bu tür cümleler kuruyor, bunun sebebini aramak gerekir. Yanlışı devleti yönetenlerin kendisinde aramak gerekir. Orada bir yanlış varsa da yanlışı düzeltmesi gerekir. Hiç kimsenin şehitlerimizin ailelerinin verdiği tepkilerden dolayı onlara hakaret etme hakkı ve haddi yoktur."

Devleti yönetenlerin çözüm sürecinde PKK'nın silah yığınağı yaptığını söylediğini aktaran Destici, şunları kaydetti: "Elbette ki şehidin anası da PKK sorumlu ama seni de sorumlu görür ve sana da tepki gösterir. Türkiye'yi yönetenlerin, 'evet biz hata ettik özür dileriz, şehidimizin annesi haklıdır' demesi lazım. Gelip elini öpmeleri lazım, helalleşmeleri lazım. Şehit annesine, babasına sosyal medyadan hakaret etme yerine gelecek elini öpecekler. O kadar edepli ki şehitlerimizin annesi babası. Onlar da biliyorlar milletin birliğinin ne kadar önemli olduğunu. İçlerinden geleni basın önünde söylemeye de imtina ediyorlar. Zarar vermek de istemiyorlar. Onlar bu hassasiyeti gösterirken devleti yönetenlerin aynı hassasiyeti göstermemeleri kabul edilebilir değildir. İlk anda acıyla söylenmiş sözlerin üstüne giderek şehit ailesine yüklenmek, anne babasına hakaret etmek dünyanın en büyük alçakça, şerefsizce işidir." CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Şehit annesine hakaret edenler bu dünyanın en... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER