Destici: 2016 anaların ağlamadığı, adalet ve özgürlüklerin olduğu bir yıl olur


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2016 yılının anaların ağlamadığı, adaletin ve özgürlüklerin olduğu bir yıl olması temennisinde bulunduğunu ifade etti.

Yeni yıl mesajı yayınlayan BBP lideri Destici, "Bizim gayemiz tüm insanlığın huzuru ve mutluluğudur. 2015 yılına baktığımızda gerçekten hiç birimizin arzu etmediği olumsuz hadiseleri birlikte yaşadık. Bu olumsuzluklardan, kan, göz yaşından, haksızlıklardan, zulümlerden, açlıklardan, yoksulluktan, fakirlikten en çok kim ve hangi coğrafyalar etkilendiği diye baktığımızda Türk ve İslam coğrafyaları olduğunu hep birlikte gördük." dedi.

"PKK İLE MÜCADELE YETERSİZ"

'Yakın coğrafyamız Suriye ve Irak olmak üzere, ülkemizde bundan nasibini ziyadesiyle aldı.' diyen Destici, mesajında şunları kaydetti: "Ülkemiz 30 yıldan bu yana terör belasıyla, hain PKK terör örgütü ile karşı karşıya. 2015 yılı da ülkemiz insanı açısından baktığımızda çok olumsuz diyebileceğimiz şartlarda yaşandı. PKK hain eylemlerine 2015 yılı içerisinde de devam etti. Bölge insanımızın huzurunu katletti. Buna karşı mücadele etmesi gerekenler yeterli düzeyde mücadele edemediler. Yapılan mücadelenin bugün PKK'nın geldiği nokta itibarıyla baktığımızda nedenli yetersiz olduğunu hep birlikte görüyoruz."

"ZULÜMLERİN OLMADIĞI ÖZGÜR VE REFAH BİR 2016 YILI"

BBP Genel Başkanı, mesajına "Bizim arzu ve isteğimiz 2016 yılında, 2015 yılı ve daha önceki yıllarda yapılan yanlışlıkların tekerrür etmemesi. Hakkın ve doğrunun ülkemize hakim olması. Adaletin ülkemize hakim olması. Zulümlerin olmadığı, gelirin adil paylaşıldığı, insanlarımızın güvenli, özgür ve refah içerisinde yaşadığı bir ülkeyi hep birlikte nasıl inşa ederiz bunun derdinde olmalıyız. El ele, gönül gönüle ülkemizi daha iyi yaşanılır bir hale nasıl getiririz onun çabası ve gayreti içerisinde olmalıyız." şeklinde devam etti.

"MEDYA VE BASININ ÖZGÜRCE GÖREVİNİ YAPABİLDİĞİ BİR 2016 YILI"

2016 yılının Türkiye için demokratik sivil bir Anayasa'ya kavuşacağı temennisinde bulunan Mustafa Desteci, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Siyasi partiler yasasının, seçim kanununun demokratikleştirildiği bir yıl olur. Medya ve basının özgürce görevini tam yapabildiği bir yıl olur. 2016 yılı inşallah ülkemiz açısından adalet sistemimizin hem bağımsız, hem de tarafsız olduğu bir ülke olur. Kuvvetler ayrılığı prensibinin tam olarak uygulandığı yasama, yürütme ve yargının bir birinden gerçekten bağımsız olarak çalıştığı bir yıl oldur. Üretenin emeğinin karşılığını aldığı bir yıl olur."

"KADINLARIMIZIN ŞİDDETE UĞRAMADIĞI, FAALİ MEÇHULLERİN OLMADIĞI BİR 2016 YILI"

Destici, yeni yıl mesajını şöyle tamamladı: "Kadınlarımızın şiddete uğramadığı, faali meçhullerin olmadığı, okumak isteyen gençlerimizin önlerinin kesilmediği, okullarını bitirdiklerinde rahat iş olanakları bulabilecekleri bir Türkiye'yi İnşallah 2016 yılında hep birlikte yaşarız. Terörün olmadığı, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Kürdüyle Türkmen'iyle, Alevi'siyle Sunni'siyle, başı açığıyla başı kapalısının, doğduğu yerde doyduğu ve kardeşçe yaşadığı bir ülke olsun. Sadece kendi sınırlarımızın değil, kardeş coğrafyalarımızın da Türk ve İslam coğrafyasının da barışa, huzura erdiği, zulümlerin olmadığı bir 2016 yılını inşallah hepimiz birlikte yaşarız. Bizim dilediğimiz ve temennimiz budur. Bizim önceliğimiz ülkemizdir. Bizim önceliğimiz milletimizdir. Bizim önceliğimiz devletimizdir. Bizim önceliğimiz Türk ve İslam coğrafyasıdır. Bütün bu coğrafyalardaki kardeşlerimizin tam bir adalet içerisinde özgürce, bağımsız bir şekilde yaşadığı bir 2016 yılını hep birlikte yaşarız. 2016 yılının ülkemize, vatanımıza, milletimize, devletimize, Türk ve İslam Coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Destici: 2016 anaların ağlamadığı, adalet ve özgürlüklerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER