Dershanelerle ilgili düzenleme ne anlama geliyor?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershanelerin 'özel öğretim kursları' adı altında tanımlandığını açıklamasının ardından Avukat Mehmet Kasap yeni düzenlemeyi Samanyoluhaber.com'a değerlendirdi.

Dershanelerle ilgili düzenleme ne anlama geliyor?

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının yönetmelikle askıya alınamayacağı uyarısına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerle ilgili yeni yönetmeliği açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin adının değiştiğini, 'özel eğitim kursu' olduğunu söyledi. Bu yönetmelikle birlikte bir öğrenci en fazla 3 grup dersini alabilecek. Pazar günleri özel eğitim kursları kapalı olacak. Hafta içi ve hafta sonu şeklinde düzenlenecek. Her öğrenci yaşıtı ve sınıfı düzeyinde eğitim alabilecek. Bir sınıfta en fazla 16 kişi olabilecek.

"KANUNLA ELDE EDİLEMEYEN YÖNETMELİKLE YAPILIYOR"
Dershane öğretmen ve personellerini temsil eden Pak Eğitim İş Sendikası Hukuk Müşaviri ve Avukat Mehmet Kasap, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanunla elde edemediği dershaneleri kapatma girişimini yönetmelikle yapmaya çalıştığını ifade etti. Kasap, Bakan Nabi Avcı'nın açıklamasından dershanelerin kurum açma izniyle özel öğretim kurslarına dönüştürülmeye çalışıldığını bunun da Anayasa Mahkemesi'nin kararını etkisiz hale getirmeye matuf bir çalışma olduğunu söyledi. 

"İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ"
Mehmet Kasap, Dershane açma izinleri ve ruhsatı olanlar için 'özel öğretim kursları'na doğrudan bir geçiş yapılması durumunda bu karara bir itirazları olmayacağını belirtti. Kasap, yeni düzenlemenin zorunluluk ve ruhsat şartları getirmesi durumunda bunun Anayasa Mahkemesi'nin kararına aykırı olacağını ifade etti. Kasap böyle bir durumda "konuyu mahkemeye taşıyacak ve iptal davası açacağız " dedi.

SALİH KOLCU/SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Dershanelerle ilgili düzenleme ne anlama geliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER