Dershaneler faaliyetlerine eskisi gibi devam edecek

Eğitim ve öğretim dernekleri, Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) çıkarttığı yönetmelik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dershaneler faaliyetlerine eskisi gibi devam edecek

Açıklamada, Bakanlığın yapmış olduğu yönetmelik değişikliğinde dershaneler ile ilgili bir ifadenin yer almadığını vurgulandı.

Güven Eğitim ve Öğretim Veren Kurumlar Derneği (GÜVEN-DER), Özel Eğitim Kurumları Derneği (ÖZÖĞRET-DER) ve PAK Eğitim İş Sendikası, Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkarttığı yönetmelik ile ilgili açıklama yaptı. 

Grup adına basın açıklamasını yapan GÜVEN-DER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılıcı, MEB tarafından hazırlanan yönetmeliğin özel kursların tek temsilcisi olan ilgili derneğin bile görüşü alınmadan yapıldığını söyledi. Dershanelerle hiç ilgili olmayan sadece yeni bir kurs tanımının yönetmeliğe eklenmesi ile yetinildiğini kaydeden Kılıcı, “AYM, dershanelerin kapatılmasını öngören kanunu iptal ederek dershanelerin faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğine karar vermiş. Bakanlığın yapmış olduğu yönetmelik değişikliğinde ise dershanelerle ilgili herhangi bir ifade yer almamıştır. Bizler dershanemizde, kanunda belirlenen tüm şartları yerine getirerek, bakanlık veya valiliklerden almış olduğumuz mevcut işyeri açma ve çalışma ruhsatımızla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk sınırları içinde, Anayasa ve AYM kararlarıyla verilen haklara dayalı olarak başarı ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kılıcı açıklamalarına şöyle devam etti: “Kayıt işlemleri devam eden faal haldeki dershaneler varken uzun açılış sürecinden geçtikten sonra kayıt alabilecek kursların zamanlaması ve çizilen çerçeve kurucuların, çalışanların, sınavlara hazırlanacak öğrenci ve velilerin acil ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktan uzaktır ve toplum gerçekleri ile de örtüşmemektedir. Yönetmelik değişikliği zaten çalışma şartları ağırlaşmış olan özel okullar arasında ayrımcılık yapılmış, dershanelerden dönüştürülen temel liselerin ayakta kalması için ek avantajlar sağlanarak devlet eliyle haksız rekabet ortamı oluşturulmuştur.”

Öğrenci ve velilere seslenen Kılıcı açıklamasını şöyle tamamladı: “Sınavlara hazırlığın başlayacağı şu günlerde sizlerin yeni belirsizliklerle boğuşmasına izin vermeyecek, okul derslerinize yardımcı olmak, sınavlara hazırlamak ve başarılarınızı artırmak için kurumlarımızla öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla eğitim öğretimle ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edeceğiz.” 

CİHAN 
<< Önceki Haber Dershaneler faaliyetlerine eskisi gibi devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER