Dershane baskınında sorulan soru: Yangın merdiveni neden geniş


Gaziantep'te Özel Safa Eğitim Kurumları'na yönelik polis eşliğinde yapılan baskında, idarecilere ilginç sorular yöneltildiği ortaya çıktı. Fem Dershaneleri Merkez Şube Müdürü Zakir Kömürcü, yangın merdiveninin neden 5 santimetre geniş olduğuna dair soruyla karşılaştıklarını ifade ederek, "Oysa bundan dolayı teşekkür etmeleri lazım." dedi. İstiklal Marşı'nın üzerindeki bayrağın dalgalanıp dalgalanmadığına dair soru dahil olmak üzere tam 400 soruya muhatap olunduğunu kaydeden Kömürcü, "Soruyu soran devlet memurları da işin açıkçası şaşkınlıkla bunları ifade ettiler." dedi.

Kömürcü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, TEDAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinin katıldığı baskınla ilgili değerlendirmede bulundu. Kurumlarının Gaziantep'in en güzide eğitim kurumlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Kömürcü, "Bugüne kadar defaatle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, devletin diğer kurumları tarafından teftişe tabi tutuldu. Her defasında eksiksiz, noksansız biz bu teftişleri atlattık. İlk kez polis nezaretinde bir eğitim kurumu basılıyor. Eğitim devam ederken bu baskın gerçekleşti. Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız tedirgin oldu. Biz de bundan rahatsız olduk. Gelen devlet memurlarının çoğu ne maksatla geldiğini, hangi soruların sorulacağından habersiz bir vaziyette, ilk kez soruları burada gördüler.
400'e yakın soru vardı. Bu sorulardan bazıları 28 Şubat sürecinde kurumumuza denetimde sorulmuş sorular. Mevzuattan kalkmış sorular. Hatta soruyu soran devlet memurları da işin açıkçası şaşkınlıkla bunları ifade ettiler." şeklinde konuştu.

"ART NİYETLİ DAVRANAN DEVLET MEMURLARI OLDU"

Baskın sırasında art niyetli davranan devlet memurları da olduğunu kaydeden Kömürcü, "Mesela gelenlerden bir tanesi 'Neden yangın merdiveni 5 santimetre geniş?' diye soruyor. Oysa teşekkür etmeleri lazım. Burası bir eğitim kurumu. Yangın merdiveni ne kadar geniş olursa o kadar uygun. Dışarıdaki dershane tabelasının ölçüsüne varıncaya kadar ölçtüler. İstiklal Marşı'nın üzerindeki bayrak dalgalanıyor mu diye baktılar. Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin altında doğum tarihi var mı yok mu diye sordular. Zaten standartlara uygun bunlar. Bu sadece bize uygulanan mevzuat. Bundan açıkçası biz rahatsızız. Normal bir teftiş olsa zaten kapımız bütün devlet memurlarına açık. Mayıs ayında bir teftiş geçirdik. Ondan önce teftişler geçirdik. Hiçbir eksik bulunamadı. Buna rağmen yaşanan süreçten dolayı defaatle baskınlar yapılıp kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa bu sürecin geçeceğini özellikle Gaziantep halkı olmak üzere bütün ülke vatandaşı biliyor. Burası bugüne kadar seçkin bir eğitim kurumu olarak hizmet verdi. Bundan sonra da hizmet vermeye, Türkiye birincileri çıkarmaya devam edecek. Gaziantep'in ilklerini yetiştirmeye devam edecek. Allah'a şükürler olsun ki bugüne kadar bir tane bizim kurumumuzdan devletine karşı gelen, eşkıyalık yapan, devleti bölen bir öğrenci yetişmedi. Bugüne kadar yetişenler devlet kurumlarında yetişenlerin tamamı devlet kurumlarında memleketine, milletine hizmet eden, ahlaklı, kamuoyunun takdirle karşıladığı, alkışladığı bir nesil oldu. Bundan sonra da böyle bir nesil yetiştirme hedefimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

"KURUMLARI KAPATMAYA GELEBİLİRSİNİZ AMA GÖNÜL KAPILARI KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Kömürcü açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz memleketimizi, devletimizi seviyoruz. Bu memlekete bu devlete hizmet etmeye devam edeceğiz. Gönüllerdeki duygu ve düşünceleri kapatamazsınız. Kurumları kapatmaya gelebilirsiniz ama gönül kapılarını kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Allah'ın izniyle bu kurumlara olan sevgi de devam edecek. Bizim de bu kurumlara olan bağlılığımız, sevgimiz artarak devam edecek. Bunu yıpratmaya çalışanlar şunu bilsin. Benim sevgim bu kurumlara bir kat daha arttı. Bağlılığım bir kat daha arttı. Sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz."

ÖĞRENCİLER DE TEDİRGİN OLDU

Baskın sırasında dershanede bulunan öğrenciler de yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Öğrencilerden Muhammed Kozan, üniversiteye hazırlanan gençler olduklarını kaydederek, "Böyle polis baskınları bizim moralimizi bozuyor. Biz sadece üniversiteye hazırlanmaya çalışıyoruz. Böyle şeyler moral ve motivasyonumuzu bozuyor. Bizim kötü bir amacımız yok. Sadece ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Böyle şeyler bizim için uygun değil. Bugün yaşanan bu olaydan dolayı mutsuzuz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Dershane baskınında sorulan soru: Yangın merdiveni neden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER