Dershane basan ekiplerden 'saçma' sorular

Eskişehir'de dershane baskınında görevliler komik sorular sordu: Akvaryum dışında başka hayvan yetiştiriyor musun?

Dershane basan ekiplerden 'saçma' sorular

Başarılarıyla ön plana çıkan dershane ve okulları hedef alan operasyonlar sürüyor.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) koordinesinde hareket eden 8 devlet kurumu (Emniyet, İtfaiye, Vergi Dairesi, SGK ile Tarım, Şehircilik, Sağlık ve Milli Eğitim), kentteki Özel Samanyolu ve FEM'e bağlı dershanelere baskın yaptı. Polis koordinesinde 40 gün önce kapanmış dershaneye denetim adı altında yapılan operasyonda dershane yöneticilerine garip sorular soruldu. Kurum görevlilerine yaklaşık 1400 soru yöneltilirken Milli Eğitim ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin soruları herkesi şaşırttı. Şehircilik Müdürlüğü çalışanları da merdiven basamaklarını ölçüp çatıdaki yağmur oluklarının delik veya yıpranmış olup olmadığını kontrol etti. Tarım İl Müdürlüğü'nce yemekhane ve kantinin ilaçlanıp ilaçlanmadığı soruldu. 4 günden bu yana devam eden baskın ve denetimlerde eğitimcilere, eğitimle ilgili hiçbir soru sorulmadı. Baskına gelen memurlar, polislerin çağırmasıyla buraya geldiklerini, talimatın kimden geldiği konusunda bir bilgilerinin olmadığını belirtti. Bazı görevliler ise kendilerinin valilik tarafından görevlendirildiklerini kaydetti. Yaşanan bu trajikomik durum kurum avukatları tarafından tutanak altına alındı.

Ne için geldiğini bilmeyen görevlilerin trajikomik halleri böyle kaydedilmişti:


Eğitim yuvalarına yapılan baskından trajikomik görüntüler! | Samanyolu Haber EKİPLER EĞİTİM İLE İLGİLİ SORULAR SORMUYOR

Dershane müdürlerinden Kemal Ballı ise dershane yöneticilerine eğitim ve başarılarıyla ilgili hiçbir sorunun sorulmadığının altını çizdi. Dershanelerinde eğitim gören 19 öğrencinin 2015 LYS'de Türkiye genelindeki ilk 100 öğrencinin arasına girerek önemli dereceler elde ettiğini anlatan Müdür Ballı, tüm branşlarda il birinciliği elde ettiğini belirtti. Anafen Dershaneleri'nin ise bu seneki TEOG sınavında iki Türkiye birinciliği, 3 öğrencilerinin de 500 tam puan aldığını anlatan Ballı, şöyle dedi: “Gelen ekipler ne hikmetse eğitim, başarılar, eğitimin kalitesi, durumu, artıları veya eksileriyle ilgili hiçbir soru sormadı. Bizim için önce insan gelir, insana değer, saygı gelir. Keşke bizlere eğitimdeki başarılarımızı, sınavlarda başarılı olan öğrencilerimizi, nasıl nesil yetiştirdiğimizi sorsalardı da anlatsaydık.”

İşte o sorulardan bazıları

-Kurumunuzda akvaryumun dışında başka hayvan yetiştiriyor veya besliyor musunuz?

-Çocukların boy ve kilolarını ölçüyor musunuz? Bu işi yapan cihazlar kurumunuzda var mı?

-İstiklal Marşı levhası üzerindeki Türk bayrağı dalgalı gözüküyor mu? Üstünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın meşalesi bulunuyor mu?

-Atatürk posteri, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabeleri kurumlarınızda var mı?

-Atatürk'ün posterinin üzerinde Mustafa Kemal yazıyor mu? Atatürk'ün doğum ve ölüm tarihi var mı?”
ZAMAN
<< Önceki Haber Dershane basan ekiplerden 'saçma' sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER