Deri sektörü Çin'den ticari bağlantılarla döndü

Deri sektörü Çin'den ticari bağlantılarla döndü

Çin'de düzenlenen 18. All China Leather Exhibition (ACLE) isimli fuara katılan Türk deri sektörü, yeni ticari bağlantılarla döndü. Şanghay şehrinde 31 Ağustos-2 Eylül 2015 arasında düzenlenen fuarın Türkiye milli katılım organizasyonunu, 16. defa Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği düzenledi.

18. ACLE'ye 37 ülkeden bin 44 firmanın katıldığını, uluslararası düzeyde en büyük katılımın Türkiye tarafından sağlandığını kaydeden Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, 24 firmanın Çin'e ihracatını arttırmak için tanıtım yaptığını söyledi. Her türlü deri ve deri ürünleri, deriyle ilgili kimyevi maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayisiyle ilgili makine ve ekipmanın sergilendiği fuarla aynı tarihlerde, Shanghai Moda ve China International Footwear fuarlarının da düzenlendiğini belirten Zandar, "Fuar, Çin deri piyasasını yakından izleme ve inceleme, ihraç ürünlerimizi pazara tanıtma olanağı tanıması bakımından önem arz ediyor. Türkiye'nin yanısıra Avustralya, Brezilya, Etiyopya, Fransa, Almanya, Endonezya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kore, Pakistan, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD'nin ülke katılımları oldu." diye konuştu.

Fuar süresince Türk firmalarının, sergilenen işlenmiş deri, deriyle ilgili kimyevi maddeler gibi ürünlerinin katılımcı firmalar tarafından ziyaretçilere tanıtıldığını kaydeden Zandar, şöyle devam etti: "Katılımcı Türk firmalarımız gerek mevcut alıcıları, gerekse potansiyel yeni alıcılarla verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk firmalarımızın fuarla ilgili beklentileri karşılandı. Çin, deri sektörü için her zaman önemli bir pazar ve bu pazardaki varlığımızı korumamız ve genişletmemiz gerekiyor."

SİMAY BÜLBÜL TÜRK DERİSİNİ TANITTI

Firmaların güncel koleksiyonlarını sergilediği fuarda, Deri Tanıtım Grubu standında Deri'n Fikirler 5. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finalinde yarışan tasarımcı ve mühendislerin derileri ve mamul ürünleri sergilendi. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan stantta, söz konusu yarışmanın danışmanı Simay Bülbül de yer aldı. Ziyaretçilere Türk deri sektörünün tasarımdaki gücü ve gelişimi üzerine bilgi verdi. Türk tasarımcılarla deriler mühendislerinin takımlar kurarak ürettiği inovatif deri yüzeylerinin yer aldığı yarışma, konsept olarak tasarımcı, mühendis ve sanayicinin beraberliğinin sağlandığı, dünyadaki tek yarışma konumunda. CİHAN
<< Önceki Haber Deri sektörü Çin'den ticari bağlantılarla döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER