Derbinin hakemi Mete Kalkavan'ın kararı açıklandı: Karşılaşma iptal edildi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maç, yaşanan olaylar nedeniyle 57. dakikada tatil edilmişti. Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçına çıkmayacağını açıklamasına karşın günlerdir oluşan spekülasyonlar son buldu. Türkiye kupası yarı final rövanş mücadelesinde Beşiktaş sahaya çıkmadı. Hakem Mete Kalkavan maçı iptal etti. Böylece kupa maçını bir kez daha tatil edilmiş oldu. Karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

SHABER3.COM

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarıda kalan mücadeleye çıkmayacağını açıklamıştı. Maçın başlama saatinin ardından 15 dakika bekleyen hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş futbol takımı gelmediği için maçı iptal etti. 

Saat 20.30'da başylayacak maç öncesi Beşiktaş klübü sahaya çıkmazken Fenerbahçeli futbulcular da sahada ısınma hareketlieri yaptı. Hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş'ın gelmemesi nedeniyle kupa maçını bir kez daha tatil etti. Beşiktaş'ın sahaya çıkmamasıyla ilgili nihai kararı TFF'den yapılacak bir açıklama ile verilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU

Türkiye bir süredir, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası rövanşını konuşuyordu. TFF Yönetim Kurulu, mücadelenin kaldığı yerden devam etmesi yönünde karar verince Beşiktaş "Maça çıkmayacağız" açıklamasında bulunmuş, kararını KAP'a da bildirmişti. Beşiktaş'ın önceki gün yaptığı Tahkim başvurusu reddedildi.

Sarı-lacivertliler, Beşiktaş kararını değiştirmese bile Ülker Stadı'na gelecek. Statü gereği de sahaya çıkacak. Belli bir süre sahada bekledikten sonra Beşiktaş'ın sahaya çıkmaması gerekçesiyle derbi bir kez daha tatil edilecek. Federasyon bu kez maçı hükmen 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edecek.
<< Önceki Haber Derbinin hakemi Mete Kalkavan'ın kararı açıklandı:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER