Depremde Yunan adası 3 cm kaydı

Yunanistan'ın Zakinthos Adası'nın Cuma günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 3 santimetre güneybatıya kaydığı tespit edildi.

SHABER3.COM

İyon Denizi'nde meydana gelen deprem için Atina Yerbilimleri Enstitüsü Müdürü Athanasios Ganas yaptığı açıklamada Pazartesi günü yapılan uydu ve radar verilerinin dijital analizlerinde bu sonuca vardıklarını duyurdu.

Hangi fay hattı olduğu araştırılıyor

Euronews'in haberine göre depremin hangi fay hattından kaynaklandığı henüz anlaşılabilmiş değil. Yatay düzlemde hissedilen sarsıntı nedeniyle şimdilik herhangi bir dikey hareketlilik saptanmış değil. Depremin başka hangi bölgeleri ve hatları tetiklemiş olabileceği araştırılıyor.

Ganas ayrıca deprem sonrası meydana gelen Tsunami dalgalarının İtalya kıyılarına 1 saatte ulaştığını kaydetti.

Artçı şoklar devam ediyor

Cuma günü saat 01: 54'te meydana gelen sarsıntıda kimse yaralanmamıştı, fakat yerel limanda ve 13. yüzyıldan kalma bir ada manastırında ciddi hasarlar oluştu.

Deprem sonrası saatlerde bir dizi artçı şok hissedildi ve yerel okullar kapatıldı. Artçı şokların en sonuncusu 30 Ekim Salı sabahı 4,8 büyüklüğünde yaşandı. Ada sakinleri evlerine girmek konusunda tereddüt yaşamaya devam ediyor.
<< Önceki Haber Depremde Yunan adası 3 cm kaydı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER