'Deprem olursa İstanbul'da korkunç manzara çıkar'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem beklendiğini söyleyerek "İstanbul'da korkunç bir manzara bizi bekliyor" dedi.

SHABER3.COM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 7’nin üzerinde deprem beklendiğini söyledi. Özhaseki, "Bilim adamlarının ortak görüşü 2030’a kadar Marmara denizinde deprem olacak. Yarın sabah da olabilir, şu an da olabilir, ama en geç 2030’a kadar deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Bu deprem 7’nin üzerinde olacak" dedi.

Bakan Özhaseki, “İstanbul'da korkunç bir manzara bizi bekliyor. İTÜ’de bir profesör faylar arasındaki uyumu incelemiş. Kaç yılda bir geldiğini incelemiş. 15-20 yıl gibi fayların her biri patlamak üzere. Bilim adamlarının ortak görüşü 2030’a kadar Marmara denizinde deprem olacak. Yarın sabah da olabilir, şu an da olabilir, ama en geç 2030’a kadar deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Bu deprem 7’nin üzerinde olacak. Deprem olacaksa belediye başkanlarının uyumamaması lazım. Vatandaşlar tedirgin olmalı. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Türkiye’de yılda 500 bin bağımsız birimi değiştirebilirsek başarılı olduğumuzu sayarız. İstanbul’da 200 binin üzerinde bir binayı değiştirmemiz icap ediyor" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber 'Deprem olursa İstanbul'da korkunç manzara çıkar' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER