Denizli ve Erzincan'da deprem

Türkiye'nin Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başında olduğu 31 Mart Pazar günü Denizli ve Erzincan'da peş peşe deprem meydana geldi.

SHABER3.COM

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Richter ölçeğine göre 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Denizli'nin yanı sıra İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedilen deprem paniğe sebep oldu. Bu depremden kısa bir süre sonra Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

BAZI BİNALARDA HASAR ARTMIŞ OLABİLİR

Denizli Valisi Hasan Karahan depremle ilgili olarak, ''Şu ana kadar olumsuz bir haberimiz yok. Ancak hasar artmış olabilir bazı binalarda. Hemen tespitlerine başlayacağız. Şu anda olumsuz bir haber gelmedi bize. Oy verme işlemiyle ilgili de tedbir alınmıştı. Oy verme işlemleri devam ediyor.'' dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) merkez üssünü Denizli Acıpayam ilçesi olarak belirlediği deprem Türkiye saati ile 14:30'da meydana geldi. 

İZMİR, AYDIN VE MUĞLA'DA DA HİSSEDİLDİ

Yerin 6,98 kilometre derinliğinde olan deprem, Denizli'nin yanı sıra İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi. Depremin herhangi bir hasara yol açıp açmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Denizli'de 20 Mart günü merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, birçok ev hasar görürken, sonraki süreçte de bölge beşik gibi sallanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Karahüyük Mahallesi, büyüklüğünü ise 5,1 olarak açıkladı.

<< Önceki Haber Denizli ve Erzincan'da deprem Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER