Denizli Sanayi Odası: Problemlere devşirme hükümet çözüm üretemiyor

Denizli Sanayi Odası: Problemlere devşirme hükümet çözüm üretemiyor

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, ülkenin siyasi figürlerinin, bir an önce sosyopolitik problemlere somut önlemler alarak bu gidişata dur demesi gerektiğini, geçici ve devşirme hükümetin çözüm üretemediğini söyledi. Ankara'da 100'e yakın kişinin öldüğü bombalı terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yapan Keçeci, henüz ölenlerin acısı tazeyken, Suruç'ta katledilen gençlerin acısı yüreklerde koca bir taş gibi dururken yakın geçmişteki birçok acı can kaybı hakkındaki soruların, vicdanları rahatsız ettiğini ifade etti.

DSO Başkanı Keçeci, açıklamasında, "Ankara'dan gelen haberle, soğumasına fırsat verilmeyen yüreğimiz bir kez daha yandı. Uzun zamandır şiddet ve ölüm haberlerinin hayatımızın bir parçası haline geldiği ülkemizde, bu durumu kabullenmeyerek tüm ülke için barış isteyen insanlar, hain bir saldırı sonucunda hayatlarını kaybettiler. 'Ne de çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı' yazan pankartları ile tüm ülke için barış çağrısı yapan güzel ülkemizin güzel insanları, vahşi bir şekilde katledildiler." dedi.

'İKTİDAR TÜM TOPLUMU KUCAKLAMALI'

Terörün ve şiddetin her türlüsünü lanetlediklerini belirten Keçeci, "Ankara saldırısıyla doruk noktasına ulaşan şiddet olaylarının sorumlularının bulunarak, bu yasadışı örgütlenmelerin ortadan kaldırılması en büyük temennimiz. Özellikle bulunduğumuz seçim arifesi döneminde, ülkenin siyasi figürlerinin bir an önce somut önlemler alarak bu gidişata bir dur demesi gerekmektedir. Yaşadığımız sosyopolitik problemlere geçici ve devşirme hükümetin çözüm üretemediği, gerek ekonomik gerekse sosyal istikrar ve toplumsal refah için tüm toplumu kucaklayan bir iktidar çözümünün bulunması gerekliliği de ortadadır." diye konuştu.

Bugün herkesin, gerginlik oluşturacak söylemler ve olaylar karşısında sağduyulu olup birlikteliğe odaklanması gerektiğini belirten Müjdat Keçeci, "Irk, dil, din, mezhep ve hattâ kimliğimiz ne olursa olsun, bu ülke topraklarında yaşayan herkesin kardeş olduğuna ve ancak birbirimize kenetlenirsek bir güç doğurabileceğimize, başta siyasi aktörler olmak üzere her zamankinden daha çok inanmamız gerekmektedir. Türkiye, bir Ortadoğu ülkesi değildir ve hiçbir zaman olmayacaktır, çünkü bu vatanın evlatları, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda hep daha ileri bir demokrasi ve daha refah bir toplum için çalışmaktadır ve bunun için de çalışmaya devam edecektir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Sanayi Odası: Problemlere devşirme hükümet çözüm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER