Denizlerde av yasağı başladı


Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle denizlerde genel av yasağının başladığını duyurdu. Çarşamba'nın merkez ilçe olarak denize kıyısı bulunmasa da çok sayıda köyü, mahallesinin denize kıyısı bulunuyor.

Denizlerdeki av yasağıyla ilgili Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül 2014 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2014-2015 av sezonunda, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girildiği belirtildi.

Bu yasakla birlikte Bakanlığın; bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önüne alarak, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin korunması, avcılığının sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından su ürünleri avcılığına yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirildiği ifade edildi.

Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçıların karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerinin de belirtildiği açıklamada, "Ayrıca, Su Ürünleri Avcılık Tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir. Su ürünleri denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği içerisinde yürütülen denetimler; denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmekte olup; aykırı hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması, ürünlere ve avlanma araçlarına el konulması gibi yaptırımlar uygulanmaktadır. Bakanlıkça getirilen kurallara ve yasaklara uyulması balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Balıkçılarımıza ve ilgililere önemle duyurulur." uyarılarına yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Denizlerde av yasağı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER