Denizcilik ve lojistik sektörü Aliağa'da buluşacak


İzmir'in sanayi ve deniz ticareti şehri Aliağa, iki yıldır başarıyla düzenlenen Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesine üçüncü kez evsahipliği yapacak. Aliağa Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Uluslararası Taşımacılık ve Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) işbirliğiyle 21-23 Ekim 2015 arasında yapılacak zirvede, uluslararası yatırımların çekim merkezi olan Aliağa'ya yeni bir vizyon çizilecek. Yılda 40 milyon ton yükün elleçlendiği ve 5 bin geminin yanaştığı ilçedeki limanların uluslararası rekabette öne çıkması için yerli ve yabancı katılımcıların görüşleri de dile getirilecek.

3. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne, uluslararası kuruluşların yetkilileri de katılacak. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Jeffrey Hurt, Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı Genel Müdürü Taleh Ziyadov, APM Terminal İşletmeleri Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, Bremen Limanı Yatırım ve İkili İlişkiler Müdürü Lars Stemmler, Fumigaz Ltd. Şti. yetkilisi Dr. Dirk Rondeshagen gelecek. Rotterdam, Hamburg, Bremen, Amsterdam ve Antwerp limanlarından yetkililerin de katılımı bekleniyor.

Zirvede, Türkiye'de liman hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi ve rekabet ortamının sağlanabilmesi için öneriler, Aliağa hinterland analizi ve potansiyel ticaret ve yatırım fırsatları, uluslararası ulaştırma koridorları, limanlar, Türk boğazları ve Aliağa başta olmak üzere Türkiye'de yatırım iklimi ve fırsatları, public private partnership (PPP-kamu özel sektör ortaklığı), liman otoritesi yaklaşımı ve Türkiye uygulamaları, lojistik depolarda ve limanlarda emniyet, güvenlik ve çevre düzenlemeleri ve uygulamaları gibi konular da ayrıntılı şekilde işlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Denizcilik ve lojistik sektörü Aliağa'da buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER