Deniz Baykal: Barış, kardeşlik içinde beraberce yaşamanın yöntemini bulmalıyız


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, "Büyük acılar çektik. Büyük fedakarlıklar yaşadık. Artık bunlara bir son vermenin, tekrar huzur, barış, kardeşlik içinde, beraberce yaşama yolunu, yöntemini bulmanın zamanıdır. İnşallah bu kritik günleri en kısa zamanda aşmayı başarırız." dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Antalya'da geçiren Deniz Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada milletin ve Müslüman aleminin bayramını kutlayan Deniz Baykal, bayramların aynı zamanda kişilerin ve toplumların kendini sorgulaması gereken zaman dilimleri olduğuna değindi. Bu bayramın herkesin kafasındaki husumetleri, düşmanlıkları, nefreti, kini, anlayışsızlıkları sorgulaması için bir fırsat olduğunu belirten Baykal, "Buna bütün İslam dünyasının ihtiyacı var ama ne yazık ki bizim de ihtiyacımız var. Bizim milletimizin de buna şiddetle ihtiyacı var. Bayramlar gerçekten fedakarlığı, sevgiyi, sadakati, dayanışmayı insan yaşamının değerini, önemini kavramamız için bir vesile olmalıdır. Buna çok ihtiyacımız var. Umarım bu bayramda bu duygular içinde hepimiz kendinimizi sorgulamayı ihmal etmeyiz. Birbirimizle ilişkilerimizi yeniden düşünürüz. Kendimizi, benliğimizi aşmayı bir büyük bütünlüğün bir parçası olma şuuruna, bilincine erişmeyi başarırız. Bunları diliyorum. Kritik bir dönemdeyiz. Büyük acılar çektik. Büyük fedakarlıklar yaşadık. Artık bunlara bir son vermenin, tekrar huzur, barış, kardeşlik içinde, beraberce yaşama yolunu, yöntemini bulmanın zamanıdır. İnşallah bu kritik günleri en kısa zamanda aşmayı başarırız. Bütün milletimize bu duygular içinde bundan sonra gerçek bayramları kutlasını diliyorum. Bu bayramlarını da buruk duygular için de olsa herkesin bu bayramını da içtenlikle kutluyorum." diye konuştu.

Deniz Baykal, bayram namazının ardından Antalya'nın meşhur serpme böreğinden tatmak için beraberindekilerle birlikte bir börekçiye gitti. CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Baykal: Barış, kardeşlik içinde beraberce yaşamanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER