Demirtaş: 'Silahlanın' diye bir çağrımı kanıtlasınlar, akşama istifa edeceğim!

Demirtaş: 'Silahlanın' diye bir çağrımı kanıtlasınlar, akşama istifa edeceğim!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisinin insanlara silahlanın şeklinde çağrı yaptığına dair açıklamalarının olduğunu belirterek, "Bugün Başbakan açık bir yalan söylemiştir, onu özre davet ediyorum. Böyle bir çağrım, bu imaya gelecek bir çağrım, bir tweetim olduğunu ortaya koysunlar ben şu akşama kadar HDP Eş Genel Başkanlığı'ndan ve milletvekilliğinden istifa edeceğim. Aksi taktirde bu yalancı Başbakan'ın özür dilemesini bekliyorum." dedi.

Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden HDP Milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu'nun yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Kadıköy Fikirtepe'deki taziye evinde bir süre kalan Demirtaş, çıkışta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisinin insanları silahlanmaya çağrı yaptığına dair açıklamalarının ve tweetlerinin olduğunu hatırlatan Demirtaş, Başbakan'ı özür dilemeye davet etti. Bu iddiaları yalanlayan Demirtaş, şunları söyledi: "Benim insanlara silahlanın şeklinde çağrı yaptığımı ve tweet attığımı, bu konuda tweetlerimin durduğunu söylüyor. Ben istifa etmeye hazırım. Böyle bir çağrım, bu imaya gelecek bir çağrım, bir tweetim olduğunu ortaya koysunlar, çok sayıda sosyal medya trolleri var, parayla besledikleri çok sayıda sosyal medya uzmanları var, ortaya koysunlar ben şu akşama kadar istifa edeceğim, HDP Eş Genel Başkanlığı'ndan ve milletvekilliğinden. Aksi taktirde bu yalancı Başbakan'ın özür dilemesini bekliyorum. Asla hiç kimseye böyle bir çağrı yapmadık, yapmayız. Asla hiç kimseyi silaha teşvik etmedik, etmeyiz. Şiddete teşvik etmedik etmeyiz. Biz direnişten söz ediyoruz, yani zulme karşı dik durmaktan söz ediyoruz. Direniş dediğimiz budur. Sizin faşist baskılarınız karşısında dik durmaktan söz ediyoruz. Yüreğimizle, vicdanımızla demokratik siyasetimizle, barışçıl yöntemlerimizle. Hep insanlara bunu teşvik ettik, bunu salık verdik. 100 insanımız öldürüldü, yine bunu söyledik, söylemeye devam edeceğiz."

'KENDİSİNİ KURTARMAK ADINA YALAN SÖYLÜYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Demirtaş'ın Ankara'daki patlamadan devleti sorumlu tuttuğu, bu yüzden kedisi ile görüşmeyeceği yönündeki beyanlarına da cevap veren Demirtaş, şöyle devam etti: "Başbakan'ın bizimle görüşmemiş olmasını yadırgamıyorum. Normal karşılıyorum. Yalan konuşan bir başbakan. Kendisini kurtarmak adına, günü kurtarmak adına bir başbakana yalanı yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum. Üzülüyorum yani, Türkiye büyük bir ülke büyük bir coğrafya, toplam büyük bir toplum. 80 milyonluk nüfusumuz var. Başımızda yalan konuşan bir başbakan var. Geçici de olsa, 1 Kasım'a kadar geçici olarak da başımızda duruyor olsa, yalan konuşmasını içime sindiremiyorum. Her şeyi yalan. Bugün canlı yayında konuştuklarının önemli bir kısmı yalan. Cenaze, acı, taziye; bütün bunlarda bizler acıları ortaklaşmaya çalışıyoruz. Kendisine hatırlatmak istiyorum, Iğdır ve Dağlıca'da PKK saldırıları sonrasında asker ve polisler yaşamını yitirdiğinde, özellikle Dağlıca'da yurt dışında çok önemli randevularım olmasına rağmen, böyle bir acıya duyarsız kalamayız dedik ve yurt dışı gezimizi yarıda kesip Türkiye'ye döndük. Acıyı paylaştık. Bu saldırıyı, şiddeti, savaşı kabul etmeyeceğimizi açıkça ilan ettik. Bunları olmamış gibi sayamazsınız bir başbakan olarak. Saydınız ama. Bizim o tutumumuzu yokmuş gibi saydınız. Ne yaptınız peki? Dağlıca saldırısının emrini veren Demirtaş'tır diye gazetelerinizde manşet attırdınız. 400 parti binamızı yaktınız. Başbakan olarak uzaktan seyrettiniz onları. Çıkıp dur demediniz, diyemediniz. Biz mi şiddeti körükledik. Sen bir yalancı başbakansın. Parti binalarımızı yaktıran sizsiniz, önünü açan sizsiniz.

100 insanımız Ankara'nın göbeğinde parçalandı. Biz sadece faili işaret ettik, kimseyi hedef göstermedik. Bir Türk'ün evini yakın, iş yerini yakın demedik. Demeyiz de. Bir Müslüman'ın iş yerini yakın diyemeyiz, şu partiye saldırın diyemeyiz, asla böyle bir şey yapmadık, yapmayız. Şiddet şiddeti beslememeli dedik. İlk dakikadan beri yaptığımız çağrı bu. Öfkemiz büyüktür ama kin ve intikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz dedik.

Bu başbakan, Diyarbakır saldırısının failini, arkasındaki güçleri yakalamamış bir başbakan. Çıktı yalan konuştu. Arkasındaki bütün güçleri yakaladık dedi, yalan. Suruç saldırısının failini yakaladık, adalete teslim ettik, dedi. Suruç saldırısında sadece canlı bomba, kendisini patlatan kişi var, yakalanmış kimse yok. Adana, Mersin binalarımız bombalandı. Fail yok ortada."

'IŞİD'İ DESTEKLEDİLER; SİLAH VERİLİYOR, CEPLERİNE PARA KONUYOR'

"Önceki gün Ankara'da patlatılan bomba ile ilgili olarak da devlet içerisinde kolaylaştırıcı, teşvik edici, işi yönlendirici kimselerin olmadığının garantisini kim bize verebilir?" diyen Demirtaş, ağır suçlamalarda bulundu. IŞİD'in desteklendiğini ileri süren Demirtaş, "O kadar şey yaşadık. Hiç birisinin de faili yakalanmadı. Hepsinde de kolaylaştırıcı olduk. Başbakan yalan konuşuyor. Kendileri IŞİD ile mücadele etmediler, IŞİD'i desteklediler. IŞİD'in işini kolaylaştırdılar. Kime operasyon yaptılar, kime kelepçe taktılar? Tweet attı diye genç çocuklara. Yürüyüş yaptı diye üniversite öğrencilerine. Tek bir IŞİD'linin kelepçelenerek gözaltına alındığını gördünüz mü? Bu ülkede insan hakları derneği yöneticisi olsanız rahat çalışamazsınız ama IŞİD üyesi olsanız rahat çalışırsınız. Türkiye öyle bir hale getirildi. Ben devlet faildir derken bilerek konuşuyorum. IŞİD barbarları bu ülkede rahat faaliyet yürütüyor. Eleman kazanıyorlar, kazandırıyorlar. Türkiye'den lojistik sağlıyorlar, ceplerine para dolduruluyor, silah veriliyor, istihbarat sağlanıyor. Türkiye'de bunları bilmeyen yok. Bu yalancı başbakanın bize yönelik terör ithamları, bize yönelik şiddet, terör uzantısı ithamlarını aynen iade ediyorum. Yeter artık, terör destekçisi sizsiniz. IŞİD'i besleyen sizsiniz. Biz şiddet dursun diye uğraşan partiyiz. 100 bin insanımız Türkiye'nin her yerinden HDP'yi desteklemek için değil, barış için Ankara'ya geldiler. Aralarında sadece savaş isteyen partilerin temsilcileri yoktu. Çok sayıda parti vardı orada. 20'ye yakın partiden üyeler, insanlar vardı. Akan kan dursun diye geldiler oraya. Barış için geldiler. Halen terör uzantısı olmakla suçlanan biziz." ifadelerini kullandı.

'CENAZE YOĞUNLUĞU BİTER BİTMEZ UMARIM KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELİRİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan Demirtaş, bu konuda da şunları söyledi: "Tabi Sayın Kılıçdaroğlu ile bu cenaze ve taziye yoğunluğu içinde görüşmemiz çok mümkün değil. Kendisinin çabasını anlamlı buluyorum. Tabi ki ilk fırsatta bir araya gelebilmeyi arzu ediyoruz. Bugün yarın olabilmesi mümkün değil, görüşme talebini olumlu karşılıyoruz. Zamanı ile ilgili şu an bir şey diyemiyorum. Cenaze ve taziye yoğunluğu biter bitmez umarım bir araya geliriz."





CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: 'Silahlanın' diye bir çağrımı kanıtlasınlar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER