Demirtaş: 'Savaş ile HDP baraj altına, biz de yüzde 50 üstüne çıkacağız' dediler


HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti iktidarının 7 Haziran seçimini yok saydığını ifade ederek, "Bir savaş başlatacağız, HDP baraj altına, biz de yüzde 50 üstüne çıkacağız dediler" iddiasında bulundu.

Mersin'de "Çözüme Ses Ver" isimli mitingde konuşan Demirtaş, "HDP'nin durdurulamayacağını gördüler. Saraydaki zat başta olmak üzere bir karar verdiler. Demokrasiye, sandığa saygı göstermek yerine, ne yaptılar? 7 Haziran seçimini yok saydılar. Bu seçim sayılmaz dediler. Neden sayılmazmış? Çünkü barış ortamı vardı. Ateşkes ortamından HDP faydalandı, o yüzden yüzde 13 aldı. Şimdi bir savaş başlatacağız, göreceksiniz, HDP baraj altına, biz de yüzde 50'nin üstüne çıkacağız deyip savaş kararı aldılar." dedi.

Bugün yaşananların bununla ilgili olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle konuştu: "Şu gün yaşanan savaş var ya, her yerde patlayan bombalar, tanklar, toplar, bütün bunların başlangıcı, HDP'yi demokratik siyasi alanda bir güç olarak görmek istemiyorlar. Bizim önümüze bıraktıkları seçeneklerin hiçbiri onurlu bir seçenek değil. Bize diyorlar ki hepimiz kim olduğumuzu unutup AKP'nin ilkesizliğine tabi olacaksın. Ya hepimiz tek dil, tek ırk, tek kimlik olacaksınız, ya da bunu kabul etmezseniz, biz de sizi her türlü baskıyla, zorbalıkla ya katleder, ya tutuklar, ya da siyasetin dışına iteriz diyorlar. Ya öleceksiniz, ya teslim olacaksınız, diyorlar. Bize sundukları başka şey yok."

Birkaç yıl önce iktidarın "Ortadoğuyu biz dizayn edeceğiz" dediğini hatırlatan Demirtaş şöyle devam etti: "Sınırlar değişecekse bile biz çizeceğiz dediler. Kime neyin düşeceğine biz karar vereceğiz dediler. Aklınız varsa bizim kanatlarımız altına girersiniz, size düşeni veririz dediler. Davutoğluna şunu demiştim, senin kafan Osmanlı'da kalmış, artık öyle birilerinin kanatları altına gireceğimiz dönem değil. Kendisi kendini kartal gibi görüyor. Biz de zavallı bir civciviz. Onun kanatları altına girecekmişiz. Bize teklifi bu. Dedim ki olacaksa kanatlarımız yan yana olacak. Çünkü bizim kanatlarımız var ve uçabiliyoruz kendi başımıza. Bak şimdi aradan 4 yıl geçti. Şimdi merak ediyorum, hani Suriye'yi Irak'ı sen düzenleyecektin? Hani Kuzey Afrika sana bağlı olacaktı? Bak uyarmıştık, sen yanlış yapıyorsun, Bağdat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacaksın yapma öyle demiştik. Bak geldiğimiz noktayı gördünüz.."

CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: 'Savaş ile HDP baraj altına, biz de yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER