Demirtaş: AK Parti'nin düşüşünü 1 Kasım'da tescilleyeceğiz


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti hükümetini eleştirdi. Demirtaş, "Bir kişinin diktatörlüğü için halkın geri kalan bütün kesimlerini düşman ilan eden ve tehdit eden bir hükümetle karşı karşıyayız. Ama devirleri bitti artık. 1 Kasım'da bunu tescilleyeceğiz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergahı'nda lokma açımı programına katıldı. Demirtaş, burada gündemle ilgili yaptığı açıklamada, "AKP iktidarı Türkiye halkları ve inançları için en büyük tehlike durumundadır. İnançlara saygısı yoktur. Yaşamlara saygısı yoktur. Mezarlıklara bile saygısı yoktur. Mezarlıklar bile bombalanıyor. Ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp bunu gururla canlı yayında söyleyebiliyor. 'Mezarlıklarını yerle yeksan ettik. Daha da devam edeceğiz' diyor. Bunu başka kim söylüyor biliyor musunuz? Kendini halife ilan eden IŞİD lideri Bağdadi aynısını söylüyor. IŞİD lideri Bağdadi ve ülkemizin cumhurbaşkanı bir noktada birleşiyorlar." diye konuştu.

"AKP, HASSASİYETLERE SAYGIYI KUZU KUZU ÖĞRENECEK"

"Bir kişinin diktatörlüğü için halkın geri kalan bütün kesimlerini düşman ilan eden ve tehdit eden bir hükümetle karşı karşıyayız." diyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Tablo vahim ama umut edici bir şey de var. Zulüm büyük, doğru ama direniş ondan daha büyük. Bunlar gidicidirler. Emin ol teyzeciğim için rahat olsun bunlardan kurtulacağız. Şu anda AKP iktidarı diye bir şey yok. Düşürdük, devirdik. Şu anda geçici bir seçim hükümeti var. AKP devlete el koyduğunu, siyasi bir darbe ile el koyduğunu zannediyor. Ama devirleri bitti artık. 1 Kasım'da bunu tescilleyeceğiz. Daha güçlü bir şekilde demokrasi, barış güçleri olarak Parlamento'da olacağız. Ya AKP bir akrep gibi kendini sokacak, imha edecek ya da bütün insanlarımızın hassasiyetine saygı duyacak. Hem de kuzu kuzu öğrenecek." CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER