'Demek aday olacaktın, ağrımıza gitti sana karşı sevgim bitti'

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına muhalefetin ortak adayı olarak çıkacağı iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Gül'ün yaptığı açıklamalara da değinen Kuzu, "Bizim ağrımıza gitti. Abdullah Gül sevgimiz bitmiştir" dedi. Kuzu, Gül'le hemşehri olduklarını hatırlatarak "Benim bildiğim Abdullah Bey böyle bir oyuna gelmez' demiştim. İyi tanıyamamışım demek ki" ifadesini kullandı.

CNN Türk'te Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Kuzu, "Hukuken aday olma hakkı olabilir, aday olmak her vatandaşın hakkıdır. Ama ben bunu vefa anlamında söylüyorum" diye konuştu.
Kuzu şunları konuştu:

'Benim bildiğim Abdullah Bey böyle bir oyuna gelmez' demiştim. Hemşehrimi iyi tanıyamamışım demek ki. Hukuken hakkı olabilir, aday olmak her vatandaşın hakkıdır. Bunu vefa anlamında söylüyorum. Bizim ağrımıza gitti. Abdullah Gül sevgimiz bitmiştir. Daha işin başında geri çekilmesini bekledim. Hele hele açıklamasında, o birliktelik olsaymış, farklı yelpazedekiler "Adayımız Abdullah Bey" deseymiş aday olacakmış'

Gül ne demişti? 

Konuya ilişkin olarak dün açıklamalarda bulunan Gül, "Çok geniş bir mutabakat olması durumunda üzerime düşeni yapmaktan kaçmayacağımı söyledim. Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" demişti. 

Gül, AKP iktidarına yönelik olarak da şunları söylemişti:

"AK Parti’den bazı arkadaşların da benimle ilgili konuşmalarına da şunu söylemeden geçemeyeceğim. AK Parti’nin kuruluşunda yer almış birisi olarak bu ilkeleri bu prensipleri destekliyorum.  Kendileri ile ilgili şahsi meselem, sıkıntım yok. Ben sadece politikalar, gelecek vizyonu ile ilgili bu. Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan sözleri söyleyenlere de şunu söylemek isterim. Başlarını iki ellerinin arasına alıp bugün söylediklerini bir muhasebe etsinler."


<< Önceki Haber 'Demek aday olacaktın, ağrımıza gitti sana karşı sevgim... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER