Delilsiz suçlamaya tepki

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın (Hollanda'nın bir önceki Dışişleri Bakanı) "Gülen Hareketinin 15 Temmuz darbe girişiminde rolü olduğuna dair iddialarda gerçeklik payı olabileceği" şeklindeki açıklamaları siyasetin farklı kesimlerinden tepki çekti.

Delilsiz suçlamaya tepki

Delilsiz suçlamaya tepki

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Timmermans'ın açıklamaları hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, Hollanda'daki muhalefet partileri Demokratlar 66, Hristiyan Birlik Partisi, Hristiyan Demokratlar ve Sosyalist Parti liderleri,  Timmermans'ın söz konusu iddiası için delil sunması gerektiğini, aksi takdirde açıklama yapmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Daha önce Today's Zaman'da yazan ve  kısa süre önce Türkiye'ye girişi yasaklanan eski Avrupa Parlamentosu Üyesi Joost Lagendijk ise "Böylesine hassas bir konuda, önemli bir açıklama yaparken sizden başka kimsenin haberinin olmadığı bir araştırmaya bu şekilde atıf yapmak çok akıllıca değil." ifadelerini kullandı.

Timmermans, Knack dergisine yaptığı açıklamada "ABD'de yapılan bir araştırmaya atfen, Gülen Hareketinin 15 Temmuz darbe girişiminde rolü olduğunu" ifade etmişti.

Konunun önümüzdeki günlerde Hollanda Temsilciler Meclisinin gündemine gelmesi bekleniyor. 

Murat Özkan


<< Önceki Haber Delilsiz suçlamaya tepki Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER