DBP'li Yüksek: Polis ve asker baskısı altında OHAL halen devam ediyor


Muş'ta Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) şenliğine katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Başbakan'ın 'OHAL'i biz kaldırdık' sözlerine tepki göstererek "Bugün de yine ülke fiilen zapt altında, yine polis ve asker baskısı altında ve halen 'OHAL' devam ediyor. Ama şimdi halka yapılmış bir iyilik gibi anlatıyorlar" dedi.

Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) tarafından Muş'ta düzenlenen şenlikte konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Muş ve bölge illerindeki mitinglerini eleştirdi. Davutoğlu'nun mitingine çevre illerden vatandaşların getirildiğini iddia eden Yüksek, "Davutoğlu Muş'a gelip 'Ey Muşlular' diyor, sadece 50 kişi cevap veriyor gerisi cevap vermiyor çünkü onlar Muşlu değil. Bu insanların nereden geldiklerini araştırdık; Erzurum'dan Bingöl'den ve diğer çevre illerden araçlar dolusu insan getirmişler." diye konuştu.

Başbakan'ın Olağanüstü Hal'i (OHAL) kaldırdıkları söylemlerine tepki gösteren Yüksek, şunları söyledi: "Bu ülkeyi yönetenler halka yalan söylüyor. Halkı aldatmaya çalışıyorlar. AKP iktidarı 7 Haziran'da sona erecek ve halkların iktidarı olacak. Diyorlar ya biz Kürt halkı için şunları şunları yaptık, yapmadığımız hiçbir şey kalmadı. Doğru söylüyorlar bu halkın başına getirmedikleri kalmadı AKP'nin. 'OHAL'i kaldırdık' diyorlar, yalan söylüyorlar. 'OHAL'i o dönemin koalisyon hükümeti kaldırdı. Başbakan da Cumhurbaşkanı da yalan söylüyor halka. Bugün ile o gün arasında pek bir fark yok. Bugün de yine ülke fiilen zapt altında. Yine polis ve asker baskısı altında ve halen 'OHAL' devam ediyor. Ama şimdi halka yapılmış bir iyilik gibi anlatıyorlar. Dünden bugüne pek bir şey değişmedi. Daha dün Bismil'de baskın yapıyorlar. Bizim belediye eş başkanımız Cemile Eminoğlu'nun evi aranıyor ve evi darmadağın edip kapısını kırıyorlar. Başkale'de, Diyarbakır ve çevre illerde belediye başkanlarımızı, delegelerimizi gözaltına alıyorlar. 'OHAL'den neyi eksik bunların yaptıklarının? Bu durumdan halen kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar bize baskı yapıyorsunuz diyorlar ama asıl baskıyı siz bize yapıyorsunuz. Biz sizin baskılarınıza boyun eğmeyeceğiz ve 7 Haziran'da bunu göstereceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber DBP'li Yüksek: Polis ve asker baskısı altında OHAL halen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER