Davutoğlu'ndan koalisyon için flaş sözler

Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın iftar programında konuştu.

Davutoğlu'ndan koalisyon için flaş sözler

Koalisyon görüşmelerinin ilk turuna saatler kala Başbakan Davutoğlu'ndan iki mesaj geldi. Davutoğlu,  'Hiçbir önyargı ve ön şartımız yok. Ama hükümet dışı tartışmalara girmeyeceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açtırmayız' dedi.

'BİZ HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ''

7 Haziran’dan itibaren söylemimizi de siyasetimizi de bu yeni tabloya göre şekillendirdik. O günden beri herhangi bir siyasi parti ya da lider ile en küçük bir olumsuzluk çıkmadı. Hiçbir zaman da çıkmayacak. Tercihlerini yapan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru şekilde okumaya çalışıyoruz. Ülkeyi şu-bu blok diye ayırmaya çalıştılar. “Ben şunlarla görüşmem” “Ben şunlara kapalıyım” diyenler oldu. Biz ‘herkesle görüşmeye hazırız’ dedik.

'GÖRÜŞMELERE YARIN BAŞLAYACAĞIZ'

Kadir Gecesi gününde bu hayırlı yolculuğa çıkacağız. İnşallah yarın görüşmelere başlayacağız. Siyasi partilere sesleniyorum. Ümit ederim ki aynı yaklaşımı diğer parti genel başkanlarından görürüz. Zaman kaybına sebebiyet verilmemesi gerekiyor. Ön şartımız ve ön yargımız yok.

"TÜM ANA KONULARI GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ AMA..."

Hiçbir önyargı ve önkabulümüz yok. Hiçbir ön şartımız da yok. Bütün ana konuları görüşmeye hazırız. Ama hükümet dışı tartışmalara da girmeyeceğiz. Başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere...

İnşallah yeni hükümeti kurarız. Bayram öncesinde millete güzel haber vermek ve çifte bayram için Çarşamba gününe kadar 3 partiyle de görüşmelerimizi yapacağız.
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan koalisyon için flaş sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER