Davutoğlu'ndan Erdoğan'a ihanet yorumu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet ettiği yönündeki eleşirileri cevapalndırdı. Davutoğlu, "Ben Sayın Erdoğan'a ihanet etseydim, en zayıf zamanında yanında olmazdım" dedi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en zayıf zamanlarının 27 Nisan, e-muhtıra dönemi ve 'one minute gecesi' olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ben Sayın Erdoğan'a ihanet etseydim, en zayıf zamanında yanında olmazdım" dedi.

Parti kapatma davasından önce partiden ayrılmayı düşündüğünü ancak davada yanında olmak için kararından vazgeçtiğini söyleyen Davutoğlu, partideki son dönemleri için ise, "Sadece Sayın Erdoğan ile aramız bozulmasın diye ve parti bölünmesin diye, ülkede devlet krizi çıkmasın diye ayrıldım" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, partisinin resmî hesaplarından paylaşılan yayında, Erdoğan ve AKP ile ilgili çeşitli iddiaları gündeme getirdi.

Kendisi hakkında söylenen 'Erdoğan'a ihanet etti' sözlerini yorumlayan Davutoğlu, "Bu ihanet lafını çok kullanır hale geldik. Öyle kolay kullanınca da kıymeti kayboldu. İhaneti o zaman tartışalım. Ben Sayın Erdoğan'a ihanet etseydim, Sayın Erdoğan'ın en zayıf zamanında yanında olmazdım, en güçlü zamanında yanında olurdum" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İhanet etseydim kendimin en güçlü olduğu dönemde ihanet ederim, mantıklı olan budur. Sayın Erdoğan'ın en zayıf olduğu anları düşünün; 27 Nisan, e-muhtıra…Biz sayın Erdoğan'ın yanındaydık, tek bir adım geri atmadan yanındaydık. O sırada birileri yeni ufuklara açılırken yanındaydık. Parti kapatma davası açıldı, işte onun için oraya geldim. Mart ayında tam ayrılmayı tekrar düşünürken, parti kapatma davası açıldı. Ve ben Sayın Erdoğan'a giderek, 'Sayın Başbakanım, şimdiye kadar irade benim irademdi, ben ilim adamı olmayı tercih edip üniversiteye gidiyorum, ama şimdi bir savaş açılmıştır. Size ve demokrasiye.' dedim. Sayın Erdoğan'ın en zayıf olduğu dönemde, partinin kapatılmasına yüzde 100 nazarıyla bakıldığı bir dönemde ve şu anda Sayın Erdoğan'ın yanında olan önemli figürlerin hepsinin Tayyip Erdoğan'ın aleyhine çalıştığı bir dönemde, dedim ki; "Sizinle mezara da, hapise de, bu parti kapatılacaksa ve size bir şey gelecekse, ben burdayım" dedim.Şu anda Sayın Erdoğan'ın sadakatini ifade edenlerin çoğu, şu an AKP yönetiminde olanların büyük kısmı Erdoğan'ın karşısında, ona en hakaretlerle saldırdıkları bir dönemdir."

"Erdoğan'a ağır hakaretlerle yüklenenler bugün Erdoğancılık yapıyorsa..."

Davutoğlu, Erdoğan'ın en zayıf zamanlarından birinin de Davos'taki 'One Minute' olduğunu olduğunu vurguladı. Davutoğlu, yaşananları şöyle anlattı:

"O geceyi yaşayanlar bilir. Şimon Peres'e özürün hangi telefondan nasıl diletildiğini bilir, benim telefonum üzerinden. Bunlar artık madem ki açılacak, o günlerde 'one minute' yaşanırken, hala Sayın Erdoğan'a ağır hakaretlerle yüklenenler bugün Erdoğancılık yapıyorsa, Sayın Erdoğan'ın önce bunu sorması lazım. 'O zor günlerde kim yanımdaydı' diye düşünmesi lazım."

"Birileri benim hain olduğuma ikna olmuş olabilirler" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Bütün bu zayıf dönemlerde Sayın Erdoğan'ın yanındaydım. Peki, benim en güçlü olduğum dönem, benim başbakan olduğum dönemdi değil mi? Peki, ben ihanet etseydim, Mayıs 2016'da bu parti birliğini koruyabilir miydi?" sorularını sordu. Davutoğlu, "Ben, o zaman ihanet etseydim belki de parti bölünürdü" dedi.
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Erdoğan'a ihanet yorumu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER