Davutoğlu: Suruç saldırısıyla ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmak istendi


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Suruç saldırısıyla beraber ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmak istendi. Bir anda PKK, DHKP-C, DEAŞ örgütleri birlikte saldırıya geçtiler. Terör örgütleri sahaya sürüldü ve Türkiye dört bir koldan saldırılara maruz bırakıldı." dedi.

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir konuşma yaptı.

"Suruç saldırısıyla beraber ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmak istendi." diyen Davutoğlu; "Bir anda PKK, DHKP-C, DEAŞ örgütleri birlikte saldırıya geçtiler. Terör örgütleri sahaya sürüldü ve Türkiye dört bir koldan saldırılara maruz bırakıldı. Türkiye'nin bir seçim hükümeti tarafından yönetilmesinden medet umanların hesaplarını kursaklarında bırakarak anında kararlı ve kapsamlı bir mücadeleyi başlattık. O zaman şunu diyebilirdik. Türkiye'de geçici bir hükümetiz. Gereksiz risk ya da sorumluluk almayalım. Önümüzü göremiyoruz. Acaba koalisyon olacak mı? Koalisyonu bekleyelim bu sorumluluğu başkalarıyla paylaşalım diyebilirdik. Ama demedik. Demedik çünkü biz beklemek için emanet almadık. Çünkü biz bize karşı meydan okunduğunda korkarak kenara çekilmek için emanet almadık. Çünkü biz, millet ve tarih üzerimize bir emanet tevdi ettiğinde bu emaneti başkalarına devretmek için almadık. Biz gerektiğinde her türlü riski alırız ama bu ülkenin bu milletin kaderini bir saniye dahi yad ellere, düşman ellere terk etmeyiz. Bizim yolumuz budur." şeklinde konuştu.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Onun için 23 Temmuz günü arka arkaya gelen terör saldırıları sonrasında DEAŞ'ın sınırda yaptığı, Ceylanpınar'da PKK'nın yaptığı, DHKP-C'nin İstanbul sokaklarında yaptığı terör saldırıları karşısında 3 gün sonra gerekli kararları aldık, gerekli talimatları verdik ve tehdit ortadan kalkıncaya kadar milletimiz üzerine getirilmek istenen kara bulutlar dağılıncaya kadar terörle mücadele kararı verdik ve bu kararı bugün de aynı şekilde sürdürüyoruz. Eğer biz bu terör dalgasına gerekli tepkiyi vermemiş ve terörle mücadeleyi başlatmamış olsaydık, Türkiye bugün birilerinin bazı merkezlerde planladığı bir kaosa sürüklenebilirdi. Türkiye'nin kaosa sürüklenmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Ankara saldırısında da hem teröre karşı tepkimizi açıkça gösterdik, hem yaralarımızı sarmaya gayret ettik, hem de olayın takibatını hakkıyla yaptık. Neticede zaten olayın failleri de ortaya çıkarıldı."
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Suruç saldırısıyla ülkemiz üzerinde ameliyat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER