Davutoğlu, Suriye görüşmeleri için ABD'nin baskı yaptığı iddiasını reddetti


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye barış görüşmelerine katılacak muhalif gruplarla ilgili ABD'nin Türkiye'ye baskı yaptığı iddiasını reddetti.

Davos'ta yabancı gazetecilere açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu, Müttefikler arasında baskı yapılması öncelikle doğru konsept değildir. Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele ve Suriye meselesine siyasi çözüm bulunması adına çok yakın bir koordinasyon var." dedi.

"BİZİM BASKI YAPMA HAKKIMIZ VAR"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye; Suriye ve Irak'taki istikrasızlıklar sebebiyle bedel ödeyen ülkedir. BM Güvenlik Konseyi'nin şu ana kadar Suriye krizini çözememesi sebebiyle mülteciler Türkiye'ye geliyor ve Türkiye terör tehdidi altında. Bu yüzden baskı konsepti değil, bizim uluslararası topluma Suriye krizini çözmek için baskı yapma hakkımız var. Kimsenin de böyle bir niyeti yok. Türkiye ile ABD arasındaki tek konsept işbirliği ve müttefikler arasındaki stratejik dayanışmadır."

"ILIMLI MUHALEFETE BASKI YAPILMAMALI"

Uluslararası toplumun ve BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de bir çözüm bulma sorumluluğuna sahip olduğuna dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, ılımlı muhalefete Suriye görüşmelerinde baskı yapılmaması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede de insani yardımların muhtaçlara ulaştırılması için rejime ve diğer gruplara baskı yapılması ve savaş suçlarının araştırılması konularında mutabık kaldıklarını dile getirdi.

IŞİD'le mücadele eden muhalefetin Rusya ve Esed rejimi uçakları tarafından vurulduğunu da ifade eden Davutoğlu, Suriye'de hem terörle hem de sivilleri öldüren tüm zalimlerle savaşılması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Suriye görüşmeleri için ABD'nin baskı yaptığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER