Davutoğlu: Kepenk kapatmak zorunda kalan esnafın mağduriyeti giderilecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröristlerin baskısı nedeniyle kepenklerini kapatmak zorunda kalan esnafın zararlarının, mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Mariott Otel'de gerçekleştirilen Çalışma Meclisi toplantısına katıldı. Davutoğlu, Türkiye'nin birçok alanda reforma ihtiyacı olduğunu ifade etti. Başbakan, "Bu reformları Türkiye'nin menfaati icabı yapmayı düşündüğümüz her düzenlemeyi siyasi partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, kamuoyumuzla şeffaf bir şekilde paylaşmak yapıcı bir uzlaşı zemininde gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

"KEPENK KAPATMAK ZORUNDA KALANLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK"

Türkiye'yi durdurmak isteyenlerin başarılı olamayacağını kaydeden Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal barışımızın önüne hendek kazanlar, barikat kuranlar, kazdıkları hendeklere kendileri düşecektir. Siyasi zemini zehirlemek isteyenler bu karanlık emellerine kesinlikle ulaşamayacaklardır. Ayrım yapan hiçbir odakla beraber yürümeyeceğiz. Bu tür teröristler, bu tür maceraperestler gürültü çıkarır ama kitleleri zehirleyemez. Emek ve üretim geri gelecek. Diyarbakır'a da, Mardin'e de Şırnak'a da, Hakkari'ye de, İstanbul'a da, Ankara'ya da aynı ölçüde huzur, emek, üretim ve istikbal davası hakim olacak. Aramıza hendek kazanlar kucaklaşmamıza asla engel olamayacak. Terör ve teröristlerin baskısı dolayısıyla kepenkleri kapatmak zorunda kalan esnaflarımızın bütün zararları, mağduriyetleri giderilecek. Öğrencilerimizin bütün ihtiyaçları eksiksiz biçimde yerine getirilecek."

"TERÖR İNSANLARI EVLERİNDEN EDİYOR"

Terörün bütün Türkiye'yi hedef aldığını kaydeden Başbakan, terörün en büyük kurbanının bölge halkı olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Terör örgütü uyguladıkları kanlı eylemlerle, baskıyla zulümle haklarını savunduklarını iddia etikleri insanları göçe zorluyor, insanları evlerinden, barklarından ediyor. Kalanları da öldürüyor, tehdit ediyor. Çünkü bölge halkı teröre asla teröre asla destek vermiyor. Yerinden yurdundan edilen o insanlarımızın her ihtiyacını karşılamak bizim görevimizdir." diye konuştu.

"DEMOKRASİDEN, HUKUKTAN GERİYE DOĞRU ATILACAK HER ADIM EKONOMİ, ÜRETİM, EMEK İÇİN FELAKETTİR"

Türkiye'nin ekonomik kalkınmasının tek yolunun demokrasi, hukuk ve adaletten geçtiğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Demokrasiden, hukuktan geriye doğru atılacak her adım ekonomi, üretim, emek için felakettir. Dolayısıyla hiçbir surette demokrasiden, hukuktan, adaletten geriye doğru tek bir adım atılmayacaktır. Teröre karşı mücadelede en kararlı tutumu sergilerken özgürlüklerin, demokrasinin, hakkın ve hukukun korunması konusunda da aynı ilkesel tavrı göstermekte hiç tereddüt etmeyiniz. Bu konuda bize yapacağınız her eleştiri başımızın üstündedir." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Kepenk kapatmak zorunda kalan esnafın mağduriyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER