Davutoğlu: Herkesin gönlüne girmeye geliyoruz


AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sakın ola ki hiç kimse yenilgi psikolojisine kapılmamalıdır. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. O da milletimizdir cumhuriyetimizdir demokrasimizdir. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz." dedi.

Konya Mevlana Müzesi Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Davutoğlu, sözlerine, "Huzurunda bulunduğumuz Hazreti Mevlana buyuruyor ki; Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka tohum etmeyiz biz. Ben buradan Hz. Mevlana'nın huzurundan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu gece bir sevgi tohumu ekme gecesidir." diyerek başladı.

Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu memleket, bu ülke tertemiz bir topraktır. Bu millet tertemiz bir millettir. Konya tertemiz bir belde, tertemiz bir şehirdir. Biz bu tertemiz tarlaya ancak sevgi tohumu ekeriz. Nihai neticeyi almadan huzurunuza ve milletimizin huzuruna çıkmak istemedik. Biz erken sevinenlerden değiliz, biz son anda hayır dileyenlerdeniz."

Davutoğlu, "Toros Dağları'nın eğilmesi ne kadar muhalse bizim de herhangi bir güç karşısında eğilmemiz o kadar imkansızdır. Konya arkamızdaysa, Türkiye arkamızdaysa her zaman dimdik olacağız. Her zaman vakur olacağız." dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Üç mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum: Birincisi; ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma, dava arkadaşlarıma, kardeşlerime, AK Parti'ye oy veren seçmenlerime sesleniyorum: Sizlerin 7 Haziran'da başınızı önünüze eğmenizi isteyenler oldu. Ama siz bir davaya gönül vermiştiniz. Bir ülküye baş koymuştunuz. Bugünleri bizlere gösteren Rabbimize hamdüsenalar olsun. Coşkunuzu anlıyorum, heyecanınıza katılıyorum. Ama AK Parti seçmenleri her zaman vakurdur. Her zaman ağır başlıdır. Her zaman sakindir. Her zaman kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, kardeşlerinizle kucaklaşacaksınız. Hiçbir provokasyona hiçbir tahrike kapılmayacaksınız. Bugün milletimiz mührü oy pusulasına vurdular. Bütün dünya dinliyor. Allah'tan başka muzaffer olan yoktur. Zafer ancak O'na ve O'nun nasip ettiği millete aittir. Bizde zafer sarhoşluğu yoktur, bizde dur durak yoktur. Bu geceden itibaren bütün AK Parti kadroları her zamankinden daha diri, her zamankinden daha vakur şekilde yollarına devam edecek."

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bütün AK Parti kadroları bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip yok, hasım yok. Bugün, hele hele bu topraklarda düşman yok. Sadece muhabbet erleri var. Sadece sevi erenleri var."

Davutoğlu, "İkinci mesajım belki bugün AK Parti'ye oy vermemiş olan ama inşallah ileride oy verecek olan değerli seçmenlerime, vatandaşlarımıza: Sakın ola ki hiç kimse yenilgi psikolojisine kapılmamalıdır. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. O da milletimizdir cumhuriyetimizdir demokrasimizdir. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Üçüncü mesajım hemşerilerime: Konya bu topraklardaki ilk başkentimiz. Bu toprakların manevi mimarlarının diyarı Hz. Mevlana'nın diyarı... Konya senin bağrından çıkan bu evladın sana söz veriyor ki ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz." sözlerini kaydetti.

Davutoğlu, daha sonra Ankara'ya hareket etti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Herkesin gönlüne girmeye geliyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER