Davutoğlu: Esad rejimi ve IŞİD'e karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler'in (BM) işbirliğiyle düzenlenen "Suriye Destek Konferansı 2016"da konuştu.

Davutoğlu Suriye'de IŞİD ve Esed rejimi yüzünden Suriye'de büyük bir insanlık suçunun işlendiğini, bölgede iç savaşa maruz kalanların, çevre ülkelere kaçan sığınmacılardan daha zor durumda kaldığını vurgulayarak, "Esed rejimi ve DAEŞ terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz." dedi.

Davutoğlu, şu ana kadar Türkiye'nin 2,5 milyon Suriyeli sığınmacıya kapılarını açarak, dünya genelinde en çok mülteci kabul eden ülke olduğunu söyledi. II. Dünya Savaşı'ndan beri dünyanın en büyük "insanlık trajedisi" ile yüzleştiğini belirten Başbakan Davutoğlu, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e sığınan Suriyeli sığınmacılar için her anlamda sağlanacak ekonomik yardımın söz konusu ülkeler için çok önemli olduğunu söyledi.

"10 BİN SIĞINMACI ÖNCÜPINAR SINIR KAPISINDA BEKLİYOR"

Londra'ya hareket etmeden önce sığınmacılara ilişkin yeni bir haber aldığını da kaydeden Davutoğlu, şu anda Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaklaşık 10 bin sığınmacının maruz kaldığı saldırılar nedeniyle Türkiye'ye gelmek için beklediğini söyledi.

Davutoğlu konferansta ele alınacak konulara ilişkin ise "Bu konferansta her ne karar alınırsa alınsın, Türkiye'nin sağlanacak her yardıma hazır." şeklinde konuştu.

SURİYELİLER İÇİN TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA İZNİ

Başbakan Davutoğlu ayrıca, Türkiye'de Suriyelilere verilecek çalışma iznine de konuşmasında değindi. Davutoğlu, "Geçen hafta Suriyeli mültecilere de Türkiye'de çalışmaları için verilen yasal izni, kendi vatandaşlarımız gibi sayarak tanıdık." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Esad rejimi ve IŞİD'e karşı omuz omuza mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER