Davutoğlu: Baharı ateşle, şiddetle, terörle çağırıyorlar


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunlar baharı ateşle, şiddetle, terörle çağırıyorlar. Biz ise baharı kardeşlik türküleri ile çağırıyoruz. Biz ise baharı; dağlara -teröre değil- kayak tesislerine davet etmek için çağırıyoruz. Biz ise baharı barikatlar arkasında o gencecik yiğitlerin heba edilmesi için değil eğitime, kampüse gelmeleri için çağırıyoruz. Biz baharın, şafağın sözcüsüyüz." dedi.

Davutoğlu, Bingöl'de yeni kapalı spor salonunda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasının başındaki salondakileri Zazaca ifadelerle selamlayan Davutoğlu, yine Zazaca "Bingöl benim ikinci evim." dedi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü de kutlayan Davutoğlu, merhum Necmettin Erbakan'ı da rahmetle andığını söyledi.

Muhalefet partilerini, "Onların ufukları dar, fikirleri kısır, kelime hazineleri zayıf; dillerinde nizadan, çekişmeden, hakaretten başka bir şey yok; yüreklerinde millet sevgisi yok, bu sevgisizlikleri ile mutsuzlar; bu mutsuzluklarını da bütün Türkiye'ye yaymak istiyorlar." sözleri ile eleştiren Davutoğlu, "CHP'si de, MHP'si de, HDP'si de böyle..." dedi.

"HEP BERABER BİZE SALDIRDILAR"

Meclis'teki bütçe görüşmelerine değinen Davutoğlu, şunları söyledi: "Bakın dün hiç birbirlerine laf etmediler. CHP; tek parti zihniyetine sahip CHP, diğerlerine laf etmedi. MHP; bu ülkenin Doğusunda, Güneydoğusunda gelip selam veremeyen MHP, diğerlerine laf etmedi. HDP; terör örgütünün sözcüsü olan o parti, diğerlerine laf edemedi. Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan! Kim çıkarsa çıksın karşımıza, ister tek başına, ister hepsi birlikte, biz buradayız. Türkiye'deyiz, doğudayız, batıdayız, kuzeydeyiz, güneydeyiz... Her bir ilimizdeyiz ve her yerde, her meydan okumaya karşı da dimdik ayaktayız. Çünkü Türkmen yiğitler de bizimle, Zaza yiğitler de bizimle, Kürt yiğitler de bizimle..."

"BİZİ KİMSE KORKUTAMAZ"

HDP'ye yüklenen Davutoğlu, sırtlarını Kandil'e ve sınır ötesindeki Türkiye düşmanlarına dayadıklarını ifade ederek, bu partiden pek çok ismin terörist cenazelerinin "kadrolu yasçısı" olduğunu vurguladı. "Kirli ittifakın göbeğindeler." diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Terörden medet umanlar, elini tetikten çekmeyenler ise hiç iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış; daha önce Cizre'de, Sur'da, Silopi'de bu terörü başlattık, bahar gelince kuzeye, Bingöl'e, Van'a ve diğer illerimize yayacaklarmış. İşte buradan diyorum; baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz." diye konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi: "Bunlar baharı ateşle, şiddetle, terörle çağırıyorlar. Biz ise baharı kardeşlik türküleri ile çağırıyoruz. Biz ise baharı; dağlara -teröre değil- kayak tesislerine davet etmek için çağırıyoruz. Biz ise baharı barikatlar arkasında o gencecik yiğitlerin heba edilmesi için değil eğitime, kampüse gelmeleri için çağırıyoruz. Biz baharın, şafağın sözcüsüyüz. Onlar karanlık gecelerin sözcüsü. Onlar kara gecelerdeki kirli ittifakın neferleri, piyonları... Biz ise aydınlık sabahın habercileriyiz. Onlar sırtlarını Moskova'ya dayayan, Stalin'in peşinden, Stanilist anlayışla yürüyenler. Bizler ise yüreğimizde Alprarslan, gönlümüzde Selahattin'in torunlarını bir arada görüyoruz. Herkes sevdikleri ile haşrolacak."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN DURMASININ SORUMLUSU SİLAHTAN VAZGEÇMEYENLERDİR"

Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, "En alçakça yöntemleri kullanan bir anlayışla karşılaştık." dedi. Davutoğlu, barış ve huzur ortamı yerine halkını ateşe veren Esed rejimi ile işbirliği halinde, kanlı bir etnik ve mezhebi çatışmanın tarafı olmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin, bölgenin huzura kastettiler. Huzura kasteden güçlerin taşeronu, piyonu haline geldiler. Bugün çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. 2013 Mart'ında 'silahları terk edeceğiz' sözünü verdikten sonra 2014'te, 2015'te ve şimdi 2016'da şehirlerimizi, ilçelerimizi silah deposu haline getirmeye çalışanlar, işte çözüm sürecini durduranlar da bitirenler de onlardır. Bütün vebal, onların omuzlarındadır."

"HASTALIKLI RUH HALİNE SAHİPLER"

HDP'li vekillerin terörist cenazelerine katılmasını "provokasyon" olarak niteleyen Davutoğlu, "Kendi meşruiyetini imha eden ileri düzeyde hastalıklı bir ruh haline sahipler. Bir milletvekilinin bir teröristin cenazesine gitmesi tam bir aymazlıktır." ifadelerini kullandı. Ankara'daki terör saldırısına değinerek, bu saldırıyı gerçekleştiren teröristi taziyesine gidenlerin bu suça ortak olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Hiçbir siyasi sistem böyle bir şımarıklığa, böyle bir aymazlığa göz yummaz." dedi.

"ANAYASA REFERANDUMUNDA..."

Referandumlarda Bingöllülerin yüzde 95,8 ile "muazzam bir destek verdiğini" anlatan Davutoğlu, "İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, referandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından toplu açılış kurdelesini kurdu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Baharı ateşle, şiddetle, terörle çağırıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER