'Darbe öncesindeki Akar-Fidan görüşmesi bize de gelmişti'

Darbe girişiminden bir gün önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında 6 saatlik sır buluşmanın dün bazı basın yayın organlarında dile getirilmesinin ardından Meclis darbeyi araştırma komisyonu üyesi milletvekili Aykut Erdoğdu'dan o görüşmeyi teyid eden bir yorum geldi

SHABER3.COM

14 Temmuz 2016 Perşembe günü Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda dikkati çeken bazı olaylar yaşanmıştı. Bir gün sonra yani Cuma yapılması gereken mezuniyet töreni Perşembe'ye alınmış, aynı gün sıra dışı olarak Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı da gösteriyi izlemeye gelmişti.

15 Temmuz sonrası tutuklanan bir astsubayın mahkemede ısrarla Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 14 Temmuz günü gerçekleşen olayları anlatmak istemesiyle ortaya çıkan duruma göre Hulusi Akar ve Hakan Fidan komutanlık bahçesindeki özel görüşme alanında gece yarısına kadar süren 6 saatlik bir toplantı yapmıştı. 

Sır toplantının detayı bilinmese de 15 Temmuz gecesi Akar ve Fidan'ın yine gizemli bir şekilde Genelkurmay'da birlikte oturdukları ve kayıp 4 saatin sırrının hala ortaya çıkarılmamış olması, bir gün önce gerçekleşen ve 7 ay sonra ortaya çıkan bu görüşmeyi daha anlamlı kılıyor. 

KOMİSYON NEDEN LAĞVEDİLDİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR

İşte bu ve bunun gibi tuhaflıkları araştırarak kumpasın detaylarını ortaya çıkarması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu yukarıda anlatılan sır görüşmeden haberdar olduklarını söyledi.

Bu gizemli görüşmenin bilgisinin kendilerine ulaştığını ancak komisyonun kapatılması sebebiyle teyid edemediklerini söyleyen Erdoğdu şunları dedi:
''Bu bilgi bize geldi... Ancak ne ispat etme ne teyit etme şansımız olamadı... Çünkü Darbe Araştırma Komisyonu Erdoğan tarafından lağvedildi...''


<< Önceki Haber 'Darbe öncesindeki Akar-Fidan görüşmesi bize de gelmişti' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER