Danimarka kraliçesi ziyaretini iptal etti

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, Türkiye ziyaretini ‘güvenlik gerekçesi’yle erteledi. Güvenlik danışmanı Stiig Wever, “Bu koşullarda kraliçenin güvenliğini tam olarak garanti edemeyiz” dedi.

Danimarka kraliçesi ziyaretini iptal etti

Birkaç gün önce Danimarka’da iktidardaki Liberal Parti, AB’nin Türkiye’nin üyelik müzakerelerini sonlandırmasını istemişti. Gerekçe olarak da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘antidemokratik hamleleri‘ ve idam cezasına desteğini göstermişti.

II. Margrethe 17-19 Ağustos tarihlerine Türkiye’ye gelmeyi planlanıyordu.

Ancak DHA’nın haberine göre ziyaret, güvenlik gerekçe gösterilerek belirsiz bir tarihe ertelendi. Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, ‘ziyaretin ertelenmesinin üzüntü verici’ olduğunu belirterek ‘şartlar oluştuğunda’ yeni bir tarih belirleyeceklerini söyledi.

‘Darbe sonrası Türkiye güvenli değil’

Güvenlik danışmanı eski istihbarat uzmanı Stiig Wever da bir bakan ile bir kraliçenin ziyaretini farklı değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Wever şunları söyledi: “Bir kaç hafta önce gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Türkiye’deki durum hala güvenlikli değil. Bu koşullarda Kraliçe’nin ya da bir başkasının güvenliğini tam olarak garanti edemeyiz.”
<< Önceki Haber Danimarka kraliçesi ziyaretini iptal etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER