Danimarka'da hükümet krizi derinleşiyor


Danimarka'daki hükümet krizi giderek derinleşiyor. Bu sabah konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Lars Lökke Rasmussen, erken seçimin gündemde olduğunu söyledi.

Danimarka'da hükümeti dışarıdan destekleyen Muhafazakar Parti'nin Çevre ve Gıda Bakanı Eva Kjer Hansen için güvensizlik oyu vereceğini açıklamasının akabinde başlayan hükümet krizi çözülmüş değil. Muhafazkar Parti Başkanı Sören Pope, Bakan Hansen'in parlamentoyu yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Bakan Hansen'in istifa etmesine şiddetle karşı çıkıyor. İki gündür devam eden toplantıların ardından bu sabah bir açıklama yapan Başbakan Rasmussen, "Yeni bir seçim, Bakan Hansen'in istifa etmesinden daha güçlü bir ihtimal." dedi.

Rasmussen ayrıca, "Bakanıma güvenim tam. Kendisi sadece Liberal Parti'nin değil bütün sağ blok partilerinin üzerinde mutabık kaldığı bir politikayı uyguluyordu. Bana göre parlamentoya verilen bilgilerde herhangi bir sorun yok." dedi.

Diğer taraftan Bakan Hansen hakkında güvensizlik oyu vereceğini açıklayan Muhafazakar Parti Başkanı Sören Pope, "Başbakan Rasmussen'e de söyledim. Biz hükümeti destekliyoruz ve devam etmesini istiyoruz. Ancak Başbakan Rasmussen artık kendisine güvenemeyeceğimiz bir bakanla çalışıyor." dedi.

Danimarka'da en son genel seçimler geçtiğimiz Haziran ayında yapılmış ve sağ blok partileri küçük bir farkla iktidarı kazanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Danimarka'da hükümet krizi derinleşiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER