Daikin'den Türkiye'ye 6 milyon liralık deneyimleme merkezi yatırımı


Isıtma ve soğutma sektörünün önde gelen şirketlerinden Daikin, Türkiye'de de deneyimleme merkezi açtı. 6 milyon lira yatırılan, mühendislerin ve gençlere hitap eden merkezde iklimlendirme ürünleri sunulacak.

Fuha İstanbul adlı merkezin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Daikin Europe N.V Başkanı ve Daikin Industries Ltd Başkan Yardımcısı Masatsugu Minaka ile Daikin Europe N.V Yönetim Kurulu Başkanı ve Daikin Industries Ltd Yönetim Kurulu Üyesi Frans Hoorelbeke de katıldı. Toplantıda söz alan Minaka, şirketinin dünyanın en büyük ve Avrupa'nın ilk deneyimleme merkezini Türkiye'de açma kararında ülkeye duyduğu güvenin önemli rol oynadığını vurguladı.

Minaka, ekonominin durgunluğuna rağmen Türkiye'ye yatırıma devam edeceklerini de ekledi.

Daikin Europe N.V Yönetim Kurulu Başkanı ve Daikin Industries Ltd Yönetim Kurulu Üyesi Frans Hoorelbeke ise dünya iklimlendirme sektörünün büyüklüğünü 200 milyar dolar olarak açıkladı. Sektörde paylarının 17 milyar dolar olduğunu bildiren Hoorelbeke, "Soğutmada iyi bir yerdeyiz. Isıtmada da durum böyle olmalı. Bu anlamda attığımız en büyük adımlardan biri Daikin Türkiye'yi devreye almak oldu." dedi. Hoorelbeke, Daikin Türkiye'nin inovatif uygulamalarına işaret etti ve "Yeni açılan Fuha, bu uygulamalardan biri. Yani Daikin Türkiye'nin büyüme rakamları, başarıları ve inovatif yönetim anlayışı buraya yatırım yaparken koyduğumuz hedefleri yakalayabileceğimizi ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder de Fuha'nın 2 seneye dayanan araştırmaların ve girişimlerin ardından devreye alındığını dile getirdi.

Önder, deneyim merkezi ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Yatırımcılar, mimarlar, mühendislerin bir binada uygulanabilecek her türlü iklimlendirme ürününü bir arada görebileceği Fuha, önemli deneyim imkânı vaat ediyor. Bir rehberin önderliğinde turlanacak merkez, tek bir sistemle bir evde ısıtma, soğutma, sıcak su talebini karşılayabilen ısı pompası sistemleri, nem alıp nem verebilen klima tekniği, yeni ve daha çevreci gaz R32 gibi yenilikleri yakından tanımayı mümkün kılıyor. 2 bin metrekare alana yayılan iki katlı, 20 duraklı Fuha, bireylerin iklimlendirme konusunda merak ettiği tüm sorulara yanıt veriyor. Inverter tekniğinden yenilenebilir enerji ürünlerine, ses seviyesine dek iklimlendirme sistemleri ile ilgili detaylar merkezde paylaşılacak."

Tanıtım toplantısında gazetecilerin "Ne kadar yatırımcının ve gencin Fuha'yı turlayacağını tahmin ediyorsunuz? Fuha'nın yatırım miktarı nedir?" sorularını Önder, şöyle cevapladı:

"Senede 100 bin bireyin gelip merkezi göreceğini tahmin ediyoruz. Avrupa'dan ve bölge ülkelerden buraya gelişlerin olacağını öngörüyoruz. Öte yandan buraya 6 milyon lira yatırım yapıldı. "

Ekonomi ile ilgili öngörünüz nedir?" sorusuna ise Önder, şu karşılığı verdi:

"Bütün dünyada sıkıntı var. FED'in açıklamaları önemli tabii. Bu anlamda tüm dünya tetikte. Öte yandan Çin'in devalüasyona devam edeceği anlatılıyor. Bu, dünyada karşılık buluyor. Şu an şirketlerin yanında ülkelerin de batma riski var. Tabii bu ortamda ülkeler, para basmanın pek bir şey getirmediğini gördü. Türkiye'yi ele alırsak, tarihin en çok bunalıma giren ülkelerindeniz. Kırılgan 5 ülke içindeyiz. Ama iyi yanlarımız da var. Yeni bölge ve ülkelere açılabiliyor, müşteri bulabiliyoruz. Umuyorum bu durgunluktan en süratli kurtulan ülkelerden biri Türkiye olacak. "
CİHAN
<< Önceki Haber Daikin'den Türkiye'ye 6 milyon liralık deneyimleme merkezi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER