Daha neler göreceğiz? AKP'li Nasuhi Güngör kendini yalanladı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Gülen-Erdoğan görüşmesine kaynak gösterdiği TRT eski Haber Dairesi Başkanı AKP’li gazeteci Nasuhi Güngör kendi kendini yalanladı. Güngör, kitabındaki bilgi ve belgeleri mesnetsiz diye nitelendirdi.

SHABER3.COM

Gazeteci Nasuhi Güngör, Muharrem İnce’nin mitinginin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:
 
“Bugün Kırşehir’de Muharrem İnce’nin Yenilikçi Hareket kitabım üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Sözkonusu kitap yaklaşık 20 yıl önce yayınlandı. O dönem AK Parti’nin kuruluş sürecine dair bazı iddiaları içeriyordu.

Kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi”yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz.

Ayrıca sözkonusu iddiaya Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en net ve açık biçimde cevap verilmiştir. Buna rağmen herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu sözlerin, yıllar sonra bir delilmiş gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Nerede ve hangi konumda olursam olayım, benim yıllar önce yazdığım mesnetsiz bir iddianın F..Ö’yle mücadeleye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavizsiz duruşuna en küçük bir zarar getirmesine asla razı olamam.

Sayın Cumhurbaşkanımızın F..Ö ve benzeri uluslararası şebekelerle mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen hiçbir sözün ve iddianın, 20 yıl önce de olsa, altında imzam bile bulunsa savunulacak bir yanı olamaz.”

NUMAN KURTULMUŞ, BASIP DAĞITMIŞTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HAS Parti Genel Başkanı iken Nasuhi Güngör’ün kitabından 20 bin adet bastırıp parti teşkilatlarına dağıtmıştı.

Kitapta çok sayıda önemli bilgi yer alıyor. Bunlardan biri ise Erdoğan’ın İsrail bağlantısı. Güngör, Yenilikçi Hareket kitabının 97. Sayfasında Erdoğan’ın 18 Temmuz 2001’de İsrail Büyükelçisi David Sultan ile görüştüğünü, kuracağı yeni partinin İsrail ve ABD’yle ters düşmeyeceği garantisi verdiğini yazmıştı.
<< Önceki Haber Daha neler göreceğiz? AKP'li Nasuhi Güngör kendini yalanladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER