Dağcılar Nevruz Bayramı için Büyükyaka Dağı'na tırmandı

Dağcılar Nevruz Bayramı için Büyükyaka Dağı'na tırmandı

HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari'de Berçelan Yaylası'nın batısında bulunan Karadağ zirvesini amaçlayan dağcılar, Büyükyaka Dağı'na tırmandı. 10 kilometre karlı, dik yolu aşan dağcılar, 9 saatte zirveye ulaşmayı başardı.

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği'nin dört ayrı dilde hazırladığı pankartı zirvede açarak Nevruz Bayramı'nı kutlayan dağcılar, fotoğraf çekip inişe başladı. İl dışından gelen, toplam 14 saatte 20 kilometre yol yürüyen dağcılar, parkurun zor ve tehlikeli olmasına rağmen yine de uzun yürüyüşten sonra zirve yapmanın güzel olduğunu söylediler. Tüm insanların Nevruz Bayramı'nı kutlayan dağcılar, "Barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünyada yaşamayı diliyoruz." şeklinde konuştular.

Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nın aynı zamanda mazlum halkların bayramı olduğunu söyledi. Ertunç, "Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu bir dünyada yaşamayı arzuluyor, Kürt halkının umutla beklediği barış sürecinin olumlu sonuç vermesi dileğiyle Nevruz Bayramı'nı kutluyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dağcılar Nevruz Bayramı için Büyükyaka Dağı'na tırmandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER