Cumhuriyet Savcısını oynadığı kumar kurtardı

Kütahya’da açığa alınıp tutuklanan Cumhuriyet Savcısı, at yarışı oynadığını ispatlayınca önce serbest bırakıldı, ardından HSYK tarafından görevine iade edildi.

samanyoluhaber.com

15 Temmuz’un ardından HSYK tarafından açığa alınan binlerce hakim savcıdan biri olan Mehmet Engin Korkmaz, ardından başlayan operasyon dalgasında gözaltına alındı.

Bundan sonrası ise trajikomik bir hikayeye dönüştü. Savcı Korkmaz, Hizmet Hareketi’yle ilgisinin olmadığını ispatlamak için mahkemeye kendisinin sıkı bir kumarbaz olduğuna ilişkin deliller sundu. Kendisinin cemaatle ilgisi olmadığını, sürekli kumar oynadığını belirten Savcı Korkmaz, bu tezini ispatlamak için at yarışı kuponları ve sık sık gittiği ganyan bayilerinin günlük kamera kayıtlarını delil olarak sundu.

Tutuklama talebiyle çıktığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde at yarışı delilleri, Cemaatle bağı olmadığı konusunda inandırıcı gerekçe olarak kabul edildi ve Savcı Korkmaz serbest bırakıldı. Tutuklanması yönünde yapılan itiraz da kabul edilmedi.

HSYK’ya da “at yarışı” delillerini sunan Savcı Korkmaz, görevine iade edildi.

AT İZİ İT İZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz bini aşkın insanın gözaltına alınmasının ardından “at izi it izine karıştı” demişti. Savcı Korkmaz, “at izi” sayesinde görevine iade edilen ilk isim oldu.
<< Önceki Haber Cumhuriyet Savcısını oynadığı kumar kurtardı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER