Terörle mücadeleye şok

Emniyet, PKK ve IŞİD’in tehdidi için Doğu-Güneydoğu illerine 600 adet zırhlı araç takviyesi yapmak istedi. Bu istek Başbakanlık engeline takıldı, 1 yıl sonraya ertelendi.

Terörle mücadeleye şok

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın bu yılın ilk 11 ayında “örtülü ödenekten” yaptıkları harcamaların toplamı 1 milyar 618 milyon 672 bin liraya ulaştı.

Sözcü'nün hbaerine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kullanımına açılan örtülü ödenekten Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yararlandırılmadığı öne sürüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK/KCK ve IŞİD terör örgütlerinin tehdidi ve artan şiddet eylemlerine müdahale için Doğu-Güneydoğu illerine zırhlı araç takviyesi yapmak istedi.

Belirlenen ihtiyaç kapsamında 600 adet zırhlı araç alım planı takvimi hazırlandı. Ancak, bu plan Başbakanlığın engeline takıldı. Emniyet, 250 adet ZPT, 150 adet Ural, 30 adet Cobra 2 ile 170 adet Cobra marka zırhlı araç alımı için çalışma yürüttü. 3 ay ile 9 ay arasında teslimi öngörülen zırhlı araç alımı projesi 2016 yılına ertelendi.


Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde PKK?terör örgütü güvenlik güçlerimize hain saldırılar düzenliyor.

481 MİLYON LİRALIK ÖDENEK
Emniyet, 600 adet zırhlı araç alımı için toplam 481 milyon liralık ödeneğe ihtiyaç olduğunu Başbakanlığa bildirdi. Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında yapılan toplantıda polisin zırhlı araç alım projesine önce onay çıktı. “Hemen alınsın” denilen proje daha sonra ödenek engeline takıldı. Ödenek olmadığı gerekçesiyle projenin yeni yıla ertelendiği ifade edildi.

Projede ‘AĞ’?önlemi de var!
Projede, araçlara roketli saldırılar için kafes/ağ takılması durumunda araç başına 15 bin dolar ek maliyet getirebileceği hesaplandı. Alımı hedeflenen shortlandların birim fiyat olarak yaklaşık 450 bin TL’den 250 aracın 112 milyon 500 bin liraya, taktik araçlar Cobra-1’lerin 238 milyon TL’ye, Cobra-2’lerin 286 milyon TL’ye, 150 adet Ural marka zırhlı müdahale aracının da her birinin 550 bin TL’den 82 milyon 500 bin TL’ye mal olacağı belirlendi.
<< Önceki Haber Terörle mücadeleye şok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER