Cumhurbaşkanı'nın sözleri sonrası büyük endişe

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel güvenliği lağvedelim' teklifi, yüz binlerce sektör çalışanını endişelendirdi. Ayrıca bu alanda çalışan şirketlerin 2015 yılı için 15 bin yeni istihdam hedefi bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı'nın sözleri sonrası büyük endişe

Kısa süre önce İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesi, özel güvenlik sistemini ciddi şekilde tartışmaya açtı.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Özel güvenliği lağvedelim" teklifi ise sektör mensuplarında büyük bir endişeye yol açtı.

AKP döneminde hızlandı

Sektör temsilcileri AKP hükümetleri döneminde sayıları hızla artan özel güvenlik şirketlerinin kapısına kilit vurulmasının travmaya neden olacağına dikkat çekiyor. Sektörde çalışan 280 bin kişinin hepsinin "koruma memuru" olamayacağına dikkat çeken yetkililer, "Bu kişilerin ekmeğiyle oynanmasın" uyarısı yapıyor.

100 bin kişi kamuda

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisioğlu, sektörün tamamen lağvedileceğini sanmadığını, sürecin yeni yasal düzenlemeler getireceğini belirtti.

Kamu kurumlarındaki özel güvenlik işlerinden 100 bin gencin ekmek yediğini belirten Kösereisioğlu, bu kitleyi işsiz bırakmanın mümkün olmadığına işaret etti. Kösereisioğlu, “Çok büyük oranda gençlerden oluşan sektör bu. İstihdamın önemli olduğu emniyet teşkilatına yardımcı olan bu sektörün gözardı edilmemesi gerekir” dedi.

6,5 milyar liralık sektör

Sektörün ekonomik büyüklüğünün ise 6,5 milyar lira olduğu tahmin ediliyor. Toplam şirket sayısı ise 1200. Ayrıca daha önce yapılan açıklamalarda, sektördeki girişimcilerin 2015 yılında 15 bin kişiyi daha istihdam etme hedefi bulunuyordu. Bu sektörde çalışanlara genelde asgari ücret veriliyor.

BUGÜN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı'nın sözleri sonrası büyük endişe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER