Cumhurbaşkanı'na hakaret sorusuna Adalet Bakanlığı'ndan 'takdir hakkı' karşılığı


Cumhuriyeti Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bilgi Edinme Kanunu gereğince 'Cumhurbaşkanı'na hakaret davaları' hakkında Türk Ceza Kanunu (TCK) madde 299 hakkında Adalet Bakanlığı'na dilekçe yazarak 5 soru yöneltti. Tanal'ın sorularına bakanlık tarafından 'takdir hakkı' denilerek, cevap verilmedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği tarihten itibaren TCK'nın madde 299 gereğince Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesi ile kaç dava açıldığını ve yıllara göre açılan dava sayısını soran Mahmut Tanal, Erdoğan'ın seçildiği tarihten itibaren ilgili madde gereğince Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesi ile açılan davaların kaç tanesine Adalet Bakanlığı'nın izin verdiğini ve yıllara göre sayısının belirtilmesini de istedi.

CHP'li Tanal, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği tarihten itibaren TCK madde 299 gereğince açılan davalardan kaç tanesinin mahkumiyetle sonuçlandığının bilinmesi gerekliliğini de vurgulayarak cevaplanması talebini iletti.

Bu arada TCK'nın madde 299 gereğince açılan ve devam eden davaların da bilgi açısından önem arz ettiğine işaret eden Tanal, Bilgi Edinme Kanunu gereğince yazdığı dilekçede yönelttiği soruların Adalet Bakanlığı tarafından 'takdir hakkı' kullanıldığı gerekçesi ile cevapsız bırakıldığını ifade etti.

Adalet Bakanlığı'ndan Bilgi Edinme Kanunu gereğince Milletvekil Tanal'ın yazdığı dilekçeye gelen cevap ise şöyle; "Başvurunuzda istenen hususlar ayrı ve özel çalışma gerektirmesi bu kapsamdaki bilgilere cevap verilmesinin kanun ile kurumların takdirine bırakılması sebebi ile takdir hakkı kullanılarak Bilgi Edinme Kanunu kapsamında cevap verilememiştir."
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı'na hakaret sorusuna Adalet Bakanlığı'ndan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER