Cumhurbaşkanı Minnihanov: Tataristan'daki yatırımcıların dörtte biri Türk

Cumhurbaşkanı Minnihanov: Tataristan'daki yatırımcıların dörtte biri Türk

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ülkesindeki yabancı yatırımcıların dörtte birinin Türk olduğunu söyledi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MSOB), Tirsan Kardan ve Vestel fabrikalarında incelemelerde bulunmak için gelen Minnihanov, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı da ziyaret etti. Burada konuşan Minnihanov, Türkiye ile Tataristan arasında birçok ticari ve yatırım ilişkileri bulunduğunu, Türkiye'nin iş alanlarındaki tecrübelerinden faydalandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Minnihanov, ülkesindeki Türk yatırımcıların özellikle ağaç işleme, şişe cam, otomotiv camı, kağıt ve hijyen sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Yabancı yatırımcılarımıza ve özellikle Türk yatırımcılarımıza ülkemizde birçok önemli destekler sağlıyoruz. Özellikle vergiden muafiyetleri var. Hem bakanlıklarımızın hem de yerel yönetimlerimizin verdikleri destekleri var." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, çini işlemeli olan bir vazo ve içinde mesir macunu bulunan bir sepeti, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov'a hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Minnihanov, MOSB ve fabrikalarda incelemelerde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Minnihanov: Tataristan'daki yatırımcıların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER