Cumhur İttifakından aday kulisleri: İki eski HDP'li listeye giriyor

MAK Araştırma Mehmet Ali Kulat, Cumhur İttifakı kulislerini yazdı. Buna göre, eski HDP'liler Ayhan Bilgen ile Altan Tan da aday listelerinde konuşuluyor.

SHABER3.COM

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeye hazırlanırken ittifakların kendi içlerinde kulisler hareketli. Cumhur İttifakı'nın seçim stratejisiyle ilgili de önemli iddialar ortaya atıldı.

   

MAK Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, ittifaktaki liste çalışmalarına dair son kulis bilgilerini paylaşırken, ittifaka katılması gündemde olan partiler ve isimlerle ilgili son detayları da paylaştı. İşte Mehmet Ali Kulat'ın Twitter hesabından paylaştığı dikkat çeken kulis bilgileri:


   
"MHP geçmişte olduğu gibi seçime ayrı mı? Yoksa seçilecek yerlerden iki grup kuracak kadar isim AK Parti listelerinden mi girsin? Farklı görüşler tartışılsa da; hatta her iki partiden iki hukukçu formül çalışsa da MHP seçime ayrı girecek gibi..."

   

"Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan HÜDA PAR'a Diyarbakır 2. sıra, Batman 2. sıra, Van 3. sıra ve artı 5 riskli yerler olmak üzere 8 milletvekili kontenjanı verileceği iddiası Ak Parti'de neredeyse netleşti deseler de biraz daha çalışılacak gibi..."


   
"Cumhur İttifakı’nda yer alan BBP'nin seçime kendi listeleri ile ayrı gireceği yönündeki açıklamaları hibrit bir beraberliğe dönüşebilir. BBP cenahından beklenti seçilecek yerlerde 8 civarında milletvekilliği... Ancak AK Parti tarafı bu talebi karşılamaktan şimdilik çok uzak. AK Parti, BBP'nin arzusu için "karşılanması çok zor bir talep" diyor. BBP'nin ittifak içi ama kendi listesi ile seçime girmesi muhtemel..."


   
AKP, Ses Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen için Kars 1. sıra ve Ses Partiden 3 ismi de farklı yerlerde listelere koyma fikri, Kars yerine İstanbul 3. bölge şekline evrilebilir. Altan Tan için de Doğu Güneydoğu konuşulsa da Adana ve Mersin'den biri muhtemel.


Cumhur İttifakı'nın resmi olmasa da ortağı gibi destek veren ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi memleketi Kırıkkale liste başı yerine, Muğla 2. sıra olabilir. Partide başka isimlere AK Parti içinde seçilecek yer verilmesi çok muhtemel görülmüyor.


   
AKP'de bakanların tamamına yakını Milletvekili listelerine girme hazırlığı yaparken; memur istifa süresini geçiren bazı Bürokrat, Bakan Yardımcısı ve Başdanışmanlar emeklilik dilekçesi ile bu engeli aşıp müracaat edebilir.


(Şimdilik) Son olarak AK Parti ve MHP'de Genel Merkez üst yöneticilerinin tamamına yakını listelerde en iyi yerlerde olabilecek gibi dursa da Ege Bölgesi ve Deprem Bölgesi sürprizleri, birde emekli asker isimler... Çok kulis var da... Şunun şurasında ne kaldı ki." 
<< Önceki Haber Cumhur İttifakından aday kulisleri: İki eski HDP'li... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER