‘Cumhur ittifakı’ ilk yenilgiyi Ankara'da aldı

Ankara Tabip Odası seçimlerini ''Çağdaş Hekimler'' grubu 1532 oyla açık ara kazandı. AKP ve MHP'nin desteklediği ''Türk Hekimler Birliği'' listesi ise 574 oyda kaldı. Hafta sonu yapılan Ankara Tabip Odası Genel Kurul toplantısında, ''Çağdaş Hekimler'', ''Türk Hekimler Birliği'' ve ''Hekimiz Biz'' listeleri yarıştı. Çağdaş Hekimler oyların yaklaşık yüzde 70’ini aldı.

SHABER3.COM

Toplam 2 bin 458 oy kullanılırken ”Çağdaş Hekimler” 1542, ”Türk Hekimler Birliği” 574, ”Hekimiz Biz” grubu ise 232 oy aldı. Mevcut Başkan Vedat Bulut, yeni dönem için yine Çağdaş Hekimler listesinden aday oldu. Bulut, yaptığı konuşmada, OHAL döneminde sağlık alanında olumsuzluklar yaşandığını, hekimlerin ihraç edildiğini, sertifikalarının engellenerek özel hastanelerde çalışmalarının da engellendiğini söyledi. GATA başta olmak üzere askeri hastanelerin devredilmesini de eleştiren Bulut, güvenlik soruşturmaları nedeniyle bin kadar doktorun işe başlayamadığını vurguladı.

AKP ve MHP’nin desteklediği Türk Hekimler Birliği listesinde ise 3 Nisan 1970’te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Asteğmen Necdet Güçlü’nün öldürülmesinden 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve afla cezaevinden çıkan, dönemin Ülkü Ocakları Başkanı Dr. İbrahim Doğan onur kurulu üyeliğine aday gösterildi.
<< Önceki Haber ‘Cumhur ittifakı’ ilk yenilgiyi Ankara'da aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER