Çoruh Üniversitesi yolu sürücülerin korkulu rüyası oldu

Çoruh Üniversitesi yolu sürücülerin korkulu rüyası oldu

Artvin Çoruh Üniversitesi'nin de içerisinde bulunduğu Seyitler köyünün yolundaki yarık ve heyelanlar, öğrencilerin ve köy halkının korkulu rüyası haline geldi.

İl Özel İdaresinin birkaç yıl önce yaptığı geniş kapsamlı çalışmaya rağmen halen çözülemeyen yol problemi, gün geçtikçe ölümcül risk barındıran bir duruma dönüşmeye başladı. Her gün binlerce insanın ulaşımı için kullandığı bu güzergâh üzerinde çok sayıda noktada kaya ve toprak kayması ve yol göçmesi gibi olumsuzluklarla karşılaşan vatandaşlar, ölümle burun buruna yaşıyor. Özellikle yağışlı havalarda istisnasız her an sıkıntı olan yolda, gelen kaya parçaları zaman zaman araçlara çarparak maddi hasarlara ve hayati riske neden oluyor. Sürücüler ve yolcular, yolda oluşan derin çatlaklar ve bariz kaymalar nedeniyle yolun her an ikiye ayrılacağı korkusunu yaşıyor.

Yetkililerin çatlakların üzerini asfalt ile kaplayarak kapattığını savunan yöre sakinleri, dökülen kaya ve toprak parçalarını yoldan devamlı olarak temizlediklerini belirtiyor.
Vatandaşlar, milyonlarca lira masraf edilen yolda kalıcı bir düzenleme yapılmasını ifade ediyor. Geçici önlemler ile yol güvenliğinin sağlanamayacağını kaydeden vatandaşlar, DSİ Bölge Müdürlüğü'ne giden yoldan Seyitler köyüne doğru bir viyadük yapılabileceğini dile getiriyor.

Kısa zaman önce Seyitler köyü yolunun hemen karşısında Artvin-Şavşat yolunda bir kopma meydana gelmiş ve farkına varamayan bir sürücü ağır bir kaza geçirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Çoruh Üniversitesi yolu sürücülerin korkulu rüyası oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER