Korona paniği: Herkesin örnek gösterdiği ülkede 2'nci dalga geldi

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına etkili müdahale eden ülkelerden biri olarak örnek gösterilen Güney Kore'de 5 Nisan'dan beri en yüksek günlük vak'a sayısı açıklandı. Ülkede son 24 saat içinde 79 yeni vak'anın görüldüğü belirtildi.

SHABER3.COM

Zamanında alınan sıkı tedbirler, hızlı test ve takip sistemlerinin verimli çalışmasıyla Koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek ülke haline gelen Güney Kore’de 5 Nisan’dan beri en yüksek günlük vak'a tespit edildi.

Son günlerde vak'a sayısında ciddi bir artış yaşayan Güney Kore’de son 24 saat içerisinde 79 yeni vak'a tespit edildiği belirtildi. 

Vak'aların 68’inin yerel kaynaklı bulaşmalar olduğu açıklandı. Özellikle uluslararası kamuoyu Koronavirüs vak'a sayısında karşılaşılan bu ani artış ile birlikte “Güney Kore’de ikinci dalga korkusu” ve “Korona'da ikinci dalga geldi” yorumlarını yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vak'aların büyük oranda başşehir Seul ve çevresindeki Gyeonggi ve Incheon’da görüldüğü belirtilirken Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Gang-lip, “54 vak'a Bucheon’daki bir kargo merkezindeydi. Burası Seul’un merkezine 25 dakikalık mesafede.” dedi.

Kim Gang-lip geçen haftalarda bir gece kulübünde eğlenen bir kişide Korona görülmesinin akabinde vak'a sayısının hızla arttığını belirtirken, bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.

"ÇALIŞANLARA İZİN VERİN"

Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, vatandaşlara gereksiz yere dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunurken, “İşverenler hasta çalışanlarına izin vermeli.” dedi.

Park, “Salgının  bulaşma rotası çok farklı. Ofisler, tedbir alınmayan okullar ve şehirlerdeki karaoke odaları bunlardan bazıları.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Korona paniği: Herkesin örnek gösterdiği ülkede 2'nci... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER