"Çok Mahçup Oldum Berat Ağabi"

Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un Berat Albayrak'a yazdığı mailler Berat Box olarak bilinen Wikileaks belgelerine yansımıştı. Muş, belgelerde Berat Albayrak'a kendi yaptığı konuşmayı atıp "Öncekilere göre daha iyi Ağabi ama daha çok çalışmam lazım" dediği görülüyor.

SHABER3.COM

Ruhsar Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanı olarak atanan Mehmet Muş'u kamuoyu, Berat Albayrak'a yazdığı mail ve buradaki özürleri ile tanıyor. Geçtiğimiz yıllarda mail kutusu hacklenen ve yazışmaları ortaya saçılan Berat Albayrak'la Mehmet Muş arasındaki yazışmalar seviyeyi göstermesi açısından önemli bulunuyor.

“SİZE BERAT DEDİĞİM İÇİN ÇOK ÖZÜR DİLERİM AĞABİ” 
 
Berat Box olarak Wikileaks'te yayınlanan maillerde Mehmet Muş’un Berat Albayrak’a gönderdiği bir mesajda doğrudan “Berat” diye hitap etmesi ve sonrasında defalarca özür dilemesi dikkat çekiyor. “Berat s.a.” şeklinde başlayan ilk mailini hatırlatan Muş, yeni mailine “Ağabi s.a.” olarak başlayıp şöyle diyor: “Dün size mail attığımda, aşağıda da görüleceği üzere sehven sadece isminizi yazmışım. Ağabi tamamen yanlışlıkla olmuş. Şimdi fark ettim ve çok mahcup oldum Berat Ağabi. Ağabi gerçekten çok kötü oldum fark edince. Tekrar çok özür diliyorum. Cumanız mübarek olsun.”

"AĞABİ ÇOK ÇALIŞMAM LAZIM"
 
Mehmet Muş'un, Berat Albayrak’a attığı maillerde Meclis’teki konuşmalarını da onaylattığı görülüyor.. Meclis konuşmasının linkini Albayrak’a gönderen Muş, “Aşağıdaki linkte Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü dolayısıyla mecliste yaptığım konuşma vardır. Öncekilere göre daha iyi Ağabi ama daha çok çalışmam lazım. Saygılarımla” ifadelerini kullanıyor.

ALBAYRAK’IN TEZİNİ YAZDI

WikiLeaks belgelerine göre Berat Albayrak’ın doktora tezini de kendisinin değil Mehmet Muş'un yazdığı görülüyor. Berat Albayrak’ın tezini gözden geçirerek ona mail atan Mehmet Muş şöyle demiş: “Marmara Üniversitesi’nin tez yazım kılavuzuna göre düzenlendi. Kaynaklar, şekiller ve tablolar düzenlendi. Akademik olarak da kullanılan dil gözden geçirildi. Giriş ve sonuç kısmı yazılacak ağabi bir tek. Siz gözden geçirdikten sonra bir kez daha arkadaş gözden geçirecek tezi. Şimdiden mübarek kurban bayramınızı tebrik saygılar sunarım berat Ağabi.”

Albayrak'sa tezini yazan Muş'a cevap olarak, “Mehmetçim, değişiklik yapılan yerler yazılacaktı, ancak dosyada yok? Ayrıca kirimizili yerler check edilip duruma göre update edildi mi? Bide finansman ve kaynakları bölümü duruma göre zenginleşecekti?” diye cevap verdiği ve bir revize daha istediği görülüyor.

<< Önceki Haber "Çok Mahçup Oldum Berat Ağabi" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER