CNN'e göre ses ve görüntü kayıtları var

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğuna giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili iddialar bitmiyor.

SHABER3.COM

ABD'li basın kuruluşu CNN, Türkiye'nin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürüldüğü tezini destekleyen "şoke edici" ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduğunu iddia etti.

CNN'in, isim vermeden "yabancı bir istihbarat yetkilisi" kaynağıyla verdiği haberinde,  "Kaynağımıza, Batılı bir istihbarat ajansı tarafından aktarılan kanıtlar, konsolosluğun içinde darp ve mücadele olduğunu gösteriyor. Kaynak, Kaşıkçı'nın öldüğü ana dair kanıtlar da olduğunu söyledi. Kaynak, söz konusu yabancı istihbarat ajansının, Türk yetkililerle görüşmelerinde elde ettiği delilleri 'şok edici ve iğrenç' olarak tanımladığını da aktardı" ifadelerine yer verildi.

'İLİŞKİLER YERLE BİR OLUR'

Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Linsdey Graham da Fox televizyonundaki "America's Newsroom" programına, Kaşıkçı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Graham, bu konu hakkında her gün yeni delillerin ortaya konulduğunu belirterek, "(Cemal Kaşıkçı) Suudi Arabistan hükümetinin direktifi ile kaçırılıp öldürüldüğü doğruysa, ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler yerle bir olur." dedi.


<< Önceki Haber CNN'e göre ses ve görüntü kayıtları var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER